Tuomo Isotalo aloitti ravintolauransa jo lukioaikana. Nyt hän on eläkkeellä, mutta sitä ennen hän ehti olla ravintola-alalla kaikkiaan kunnioitettavat 45 vuotta keittiömestarina ja ravintoloitsijina. Hän teki homohistoriaa perustamalla Helsinkiin Gay Gambrinin ja H20 baarin, joista voit lukea lisää täältä. Suomen ensimmäistä sateenkaarihistoriakuukautta vietetään 20.10. – 20.11.2018.

Tuomo pyöritti Suomen ensimmäistä japanilaista ravintolaa Yokohamaa 1970-luvulla. Hän on myös toiminut matkaoppaana ja muutenkin matkustellut paljon.

QX esitti Tuomolle kolme kysymystä.

Paras kohde viikonloppulomalle näin kaamoksen tullen?

– Thaimaatan lämpöä moni ehdottaa. Itse kuitenkin Euroopan kaupunkilomia suosin. Lontoo. Budapest, Barliini. Nyt Lontoo vei voiton. Musikaaleja, ruokaa, museoita.

Selvitymisvinkkisi talveen?

– Villasukat, hyvä kirja tai elokuva, kuuma toti -tai lämmin mehu.

Millaisen aterian tekisit ystävillesi viikonloppuna?

– Alkuun Juustoja. Sitten joku lämmin keitto, Bortsch tai Katkarapukeitto. Pääruokana paistettua kalaa mielummin siikaa mutta lohikin välttää ja piparjuurikastike. Jälkiruokana näin pikkuouluja odotellessa ihana kermainen luumurahka. Lopuksi tietenkin Paulingin pakollinen Juhla Mokka.

Tuomon kotisivulla on runsaasti ruokavinkkejä ja matkaideoita.