Emma Kantanen on kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja peligraafikko. Pekingissä ollessaan hän löysi sieltä lesboyhteisön ja kuvitti kokemuksensa sarjakuviksi. Emma on myös julkisuudessa pyytänyt huomiota pelialan vaiettuun ongelmaan Suomessa: tasa-arvo ei ole tåällä pelialalla selviö. Emma oli myös ehdokkaan QX Awardseissa kategoriassa Palkinto lhbtiq-kulttuurin edistämisestä.

Minkä kirjan valitset talvi-iltoihin?

– Tällä hetkellä jokaiseen iltaani kuuluu lähinnä oman esikoisromaanini valmistelu, mutta talven alkaessa luen varmaan taas Tove Janssonin novelleja.

Mikä olisi, tai on ollut, paras joululahja koskaan?

– Viimeaikaisista joululahjoista mieleen jäävin on kaiketi ollut eräs itse antamani lahja. Se oli vessapaperirulla, jonka viimeisiin ruutuihin olin piirtänyt sarjakuvia ja muistelmia minun ja saajan elämästä, mutta jonka olin rullannut uskottavasti takaisin kokoon. Kesti joitakin päiviä ennen kuin rullan todellinen luonto paljastui.

Minkä pelin logiikka on sinusta koukuttavin?

– Olen monesti pelannut Tetristä yhteen putkeen niin pitkään, että olen vihannut itseäni.

Emman esikoisromaanini on autofiktiivinen kertomus kiinalaisella pelistudiolla työskentelystä ja paikallisesta lesbokulttuurista. Gummerus julkaisee sen alkukeväällä 2019.