Legendaarinen tähti antoi kiistanalaiset kommentinsa The Timesille haastattelussa, joka liittyi hänen tulevaan konserttiinsa Lontoossa.

Tuoreessa dokumentissa Leaving Neverland kaksi miestä Wade Robson and James Safechuck kertovat Jacksonin käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen heidän ollessaan lapsia.

Ongelma on se, että vaikka Streisand, 76, kertoo uskovansa miesten väitteet, hän ei vaikuta tuomitsevan Jacksonia tämän väitetyistä teoista. Streisand toteaa Jacksonin olleen ”hyvin herttainen ja hyvin lapsenomainen” ja ”hänen seksuaalisten tarpeidensa olleen hänen seksuaalisia tarpeitaan, jotka olivat seurausta hänen lapsuudestaan tai hänen DNA:staan”. Streisand jatkoi vielä näin:

– Voidaan sanoa, että kyseessä oli hyväksikäyttö, mutta nuo lapset, kuten he aikuisinakin kertovat, olivat onnessaan päästessään sinne (Neverlandiin). He ovat molemmat menneet naimisiin ja heillä on lapsia, joten se ei ollut heille kuolemaksi.

Streisand vastasi vielä haastattelijan kysymykseen siitä, onko hän vihainen Jacksonille. Streisand vastasi, että kyseessä on yhdistelmä tunteita:

– Olen pahoillani niiden lasten puolesta. Olen pahoillani hänen puolestaan. Syytä, luulisi, vanhempia, jotka sallivat lastensa nukkua hänen kanssaan.

Leaving Neverland dokumentti on herättänyt paljon kuohuntaa ja sen seurauksena monet radioasemat ovat lopettaneet Michael Jacksonin musiikin soittamisen. Jacksonin perikunta on haastanut dokumentin tuottaneen HBO:n oikeuteen. Ihmisiä on kokoontunut kaduille sekä puolustamaan Jacksonia, että vastustamaan hänen tuotantonsa toistamista.

Streisand on Twitterissa vastannut kommenteistaan saamaansa kritiikkiin ja pahoitellut sanavalintojaan. Hän kirjoittaa, että painettuna haastattelu ei heijasta hänen todellisia tunteitaan asiasta.

Streisand on uransa aikana ollut yhteiskunnallisesti aktiivinen ja hän on USA:n demokraattisen puolueen tukijoita ja tukenut sen presidenttiehdokkaita, kuten Bill Clintonia. Hän on ottanut vahvasti kantaa ilmastonmuutokseen ja ajanut naisten asiaa.

Michael Jackson: On the Wall -näyttelyn Euroopan kiertue saapuu EMMAan elokuussa.