Juhlista on levinnyt verkossa viraalisti video, joka näyttää joukon miehiä bilettämässä kuin huomista ei tulisi. On DJ, välkkyviä discovaloja – ja ihmisiä hyvin lähekkäin. Video näyttääkin kuin välähdykseltä jo menneestä ajasta. Mutta ei. Bileet olivat maanantaina New York Cityssä, jossa on yhä päällä ”lockdown”.

Homobileissä jopa farmaseutti

Videoon tägätyt henkilöt ovatkin saaneet runsaasti vihaa päälleen sosiaalisissa medioissa. Kaiken kukkuraksi bilettämässä oli heitä, joiden pitäisi tietää paremmin: Yksi alkuperäiseen videoon tägätyistä väitetyistä läsnäolijoista on Peter, joka Instatilinsä mukaan on farmaseutti! Peterin tili on sittemmin suljettu.

– Ihmisiä kuolee joka puolella kun homot bilettävät täysillä tavallisena maanantai-iltana. VANKILAAN, kirjoittaa twiittaaja Philip Henry, joka raivostui ja laittoi jakoon bileissä läsnäolleiden kuvaamat videot.

Bileissä mukana ollut drag queen Nedra Belles saa osansa raivosta. Hänen kommentoijansa kehottavat muita drageja boikotoimaan häntä.

Bileiden musiikista vastannut Dj Alec Brian on pyydellyt anteeksi Facebook-sivullaan.

– Bileet, joissa olin DJ:nä maanantai-iltana näyttävät herättäneen paljon keskustelua. Ihan selvennyksenä, minua pyydettiin soittamaan pieniin kotibileisiin. Olen noudattanut eristäytymistä kaikin tavoin, minulla on maski ja todellakin pesen käsiäni estääkseni viruksen leviämistä. Nyt kun monet meistä ovat työttöminä, minulla oli mahdollisuus hankkia hiukan rahaa laskujen maksamiseen. Jos olen loukannut jotakuta tai tehnyt kenenkään olon epämukavaksi tämän tapahtuman takia, olen vilpittömästi pahoillani, sillä se ei todellakaan ollut minun tarkoitukseni.

Ihmiset eivät kuitenkaan anna armoa ja suostu sulkemaan silmiään. Tämä tarkoittaa, että kommentoijien mielestä Brian käyttäytyi itsekkäästi ja hänen uransa on nyt ohi, sillä hän ei todellakaan toiminut turvallisuus mielessään.

New York on yksi pahiten koronaepidemista kärsineistä kaupungeista maailmassa. Siellä on 170 000 todettua COVID-19-tartuntaa ja yli 13 000 kuollutta. New Yorkilaisten arkea säännellään yhä tiukasti:

  • Kaikki ei tarpeelliset myymälät ja toimipisteet on suljettu
  • Ulkona ollessa on suojattava suu ja nenä
  • Toisiin ihmisiin on koko ajan pidettävä 1,8 metrin turvaväli
  • Juhlien ja kokoontumisten järjestäminen on ehdottomasti kielletty

Kaikki nämä rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Kaikki vain eivät näytä niistä välittävän …