Caitlyn Jenner

Caitlyn Jennerin sukupuolenkorjaus ja Vanity Fairin ikoninen kansikuva hänestä todellisena itsenään loivat yhden maailman tunnetuimmista transtaustaisista henkilöistä. Mutta valitettavasti hän ei ole ollut eduksi yhteisölleen sen jälkeen. Surullisenkuuluissa Ellen DeGeneresin tekemässä haastattelussa Jenner kertoi, että hänestä avioliitto on miehen ja naisen välinen.

”Tiedän, ettemme me republikaanit ole tehneet hyvää työtä, mitä tulee tasa-arvoon ja koko lhbtq-yhteisöön. Mutta olen elänyt pitkään ja olen konservatiivi”, Janner selitti juontaja Seth Meyersille tämän kysyessä, miksi Jenner transihmisenä äänesti Donald Trumpia.

Janner osallistui myös keskusteluun siitä, miten transtaustaisten tyttöjen tulisi kilpailla koulu-urheilussa. Heidän ei hänen mielestään pitäisi.

”Kyse on oikeudenmukaisuudesta. Siksi vastustan sitä, että biologiset pojat, jotka ovat trans kilpailevat koulussa tyttöjä vastaan. Se ei vain yksinkertaisesti ole oikeudenmukaista ja meidän on suojeltava koulujemme tyttöurheilua.”

Jussie Smollett

Entinen lapsi tähti Jussie Smollett palasi Hollywoodiin toivoa kirkkaasti sädehtivänä tähtenä 2015, kun hän teki muusikko Jamal Lyonin roolin tv-sarjassa Empire. Samana vuonna hän vieraili The Ellen Showssa, minkä jälkikeskustelussa Ellenin Youtube-kanavalla hän sponttaanisti selvitti olevansa gay.

”Minulla ei ole kaappia, missä olisin ollut piilossa. Äitini tietää ja äitini rakastaa minua valtavan paljon. Otan hänet mukaani Sound of Musicin sing-a-longiin joka vuosi.”

Upea lisä avoimeen lhbtq-yhteisöön?  Kyllä, siihen saakka kunnes hän 2019 lavasti homofobisen viharikoksen itseään kohtaa maksamalla kahdelle miehelle siitä, että nämä pahoinpitelevät hänet. Viharikos ilmoitettiin poliisille, joka sittemmin suuntasi epäilynsä itse näyttelijään ja nyt joulukuussa Smollet sai tuomion poliisille valehtelemisesta. Syyttäjän mukaan syy väitetylle viharikokselle olisi ollut Smolletin tyytymättömyys palkkatasoonsa Empire sarjassa ja hän halusi tavoitella mediahuomion kautta itselleen parempaa statusta.

Jussie Smollett

Dolce & Gabbana

Italialainen designerpari Domenico Dolce ja Stefano Gabbana, jotka olivat rakkaussuhteessa 23 vuotta, vastustavat sitä, että samaa sukupuolta olevat parit hankkivat lapsia. Miehet ilmaisivat kantansa haastattelussa, joka sai itsensä Elton Johnin boikotoimaan heidän brändiään, he sanoivat kannattavansa vain sitä, että lapset tulevat ”luonnollista tietä” perheille, joissa on isä ja äiti. ”Sinulla on syntyessäsi yksi äiti ja yksi isä – tai niin sen ainakin pitäisi olla. Me vastustamme samaa sukupuolta olevien adoptioita. Ainoa perhe on perinteinen perhe.”

Domenico Dolce on myös paljastanut, että pari valitsi olla menemättä naimsiiin, koska he eivät usko samaa sukupuolta olevien väliseen avioliittoon.

Dolce and Gabbana-pari