Kommentti. Homoklubi Herculeksen Facebook-sivulle vahingossa päätyneestä alatyylisestä päivityksestä alkanut kohu lähti oudoille urille.

Herculeksen tilanteesta tulleita kommentteja tuli Facebookissa runsaasti. Yksi kommentoija oli erityisen ahkera ja kertoi paljon Herculeksessa kokemastaan rasisimista ja muista epäkohdista. Olin tekemässä juttua Herculeksen somekohusta QX:ään ja nämä kommentit herättivät kysymyksiä, joihin halusin vastauksen, sillä hänen esittämänsä syytteet olivat vakavia ja esitetty vakuuttavan oloisesti.

Kuten jokainen työhönsä normaalilla vakavuudella suhtautuva toimittaja halusin kuulla molempien osapuolten kertomuksen. Helsinkiläinen DJ Harry Lloyd kertoi julkisesti kommenteissaan Facebookissa muun muassa kieltäytyneensä soittamasta Herculeksessa paikan omistajien rasismin vuoksi. Herculeksesta taas kerrottiin useammaltakin taholta, että asia on päinvastoin, Harryn palveksia ei enää kaivattu, sillä hänen soittamansa ilta oli epäonnistunut kaikin puolin. Harry esittää, että hänen soittamansa ilta olisi ollut suosittu ja tanssilattia hänen lopettaessaan täynnä. QX:llä on hallussaan videoklippi tuolta illalta, missä näkyy parhaaseen aikaan täysin tyhjä lattia. Harryn tarina ei siis pidä tältäkään osin paikkaansa.

Kun kerroin Harrylle, että ravintolan kertomus tapahtumista on ristiriidassa hänen esittämänsä kanssa, hän suuttui minulle ja kielsi minua kirjoittamasta asiasta yhtään mitään QX:ään. Kuitenkin saman tien Harry itse blokkasi minut Facebookissa ja kirjoitti päivityksen, jossa syyttää sekä minua, että QX:ää rasisimin edistämisestä Herculeksen puolustamisesta ja hänen sotkemisestaan mukaan soppaan.

Pyrkimykseni tehdä puolueeton juttu ja taustoittaa se kunnolla päätyi siis tilanteeseen, jossa minua toimittajana ja QX mediana syyllistetään täysin perättömillä valheilla. En ollut julkaisemassa Harryn kommentteja, kuten hän päivityksessään esittää. Mutta Harryn itse tehdessä asiasta julkisen ja minusta ja QX:stä julkisesti asianosaisen katson, että yleisön tulee tietää asioiden todellinen laita. Ainoa, joka yrittää harhauttaa ihmisiä on Harry Lloyd itse. Pyrkimyksestä selvittää asioiden oikea laita ei saa joutua vihamyrskyn kohteeksi. Sitä en salli.