QX tapasi Christine Leinosen Washingtonissa hänen ollessaan matkalla kaupungissa järjestettävään muistotilaisuuteen. Yksiin monista kuluneen vuoden aikana. Ne ovat auttaneet häntä jaksamaan ja antaneet hänelle voimia.

”Auttaa paljon, kun saan olla lähellä poikani ystäviä tai toivoa etsiviä nuoria. Etenkin homoyhteisössä saan lohtua ja ymmärrystä. Rakastin poikaani niin paljon ja nyt yritän puolestani estää tulevat verilöylyt. Haluan saada kaikki vakuuttuneiksi siitä, että suurin osa ihmisistä kaikesta huolimatta on edelleen hyviä.” Leinonen haluaa jatkaa poikansa työtä muiden ihmisten elämän helpottamiseksi.

Christopher Leinonen tuli kaapista jo 16-vuotiaana. Hänen käymässään koulussa oli 2 500 oppilasta, Christopher oli ainoa avoimesti homo. Koulussa Christopher aloitti The Gay Straight Alliancen, eräänlaisen kohtaamispaikan HBTG-ihmisille ja yrityksen rakentaa yhteyttä heteroiden ja homojen välille.

”Christopher kokosi ihmiset yhteen, monella tavalla hän oli homo-Orlandon järjestäjiä”, kertoo Christine.

Lauantaina kesäkuun 12. vuonna 2016 Christopher lähti Pulseen yhdessä poikaystävänsä Juanin kanssa. Heidät tapettiin tanssilattialle kiinni toisissaan. Christopher oli yksi viimeisenä tunnistetuista uhreista.

Christine oli Facebookissa keskiyöllä ja luki, että yökerhossa on ammuttu ihmisiä, kun hän ei saanut Christopheria kiinni hän lähti paikan päälle. Siellä häntä haastateltiin suoraan tv-lähetykseen.

”Kiellän vieläkin jossain määrin tapahtuneen, jotta jaksaisin elää. Sydämeni ja pääni eivät pysty käsittämään tätä kauhua ja pahuutta.”

”Vaikein päivä oli itse hyökkäys”.

”Toinen hyvin vaikea ajanjakso oli juuri ennen joulua ja tässä kuussa olen itkenyt päivittäin. Välillä niin pahasti, että luulen sairastuvani. Christopherin syntymäpäivä on 1. kesäkuuta ja tiedän miten paljon hän piti Disney Worldin homoteemasta, joka alkaa muutama päivä hänen syntymäpäivänsä jälkeen. Siitä on vaikea lukea, Christopher piti siitä, että ensin juhlitaan syntymäpäivää ja sitten vietetään kolme riemukasta päivää ja yötä kaikissa Disney Worldin hotelleissa, teemapuistoissa ja vesipuistoissa.

Christopher ja Christine

Viime helmikuussa Christine vieraili QX Gay Gaalassa Tukholmassa, missä hän otti vastaan QX:n kunniapalkinnon, joka myönnettiin hänen poikansa muistolle. ”Se oli koko vuoden antoisin hetki. Yleisö oli niin täynnä rakkautta ja näyttämön takana oli niin valtavasti rakkautta ja lahjakkuutta, että se oli uskomatonta.”

Kuluneen vuoden aikana Christine on ollut kiireinen poikansa ”The Drew Project” -säätiön kanssa. Hän yrittää jopa edistää parempaa ampuma-aseiden valvontaa Yhdysvalloissa. Lisäksi häntä työllistää kanne Googlea ja YouTubea vastaan, sillä Christine katsoo, että molemmat sivustot välttelevät vastuuta levittämästään sisällöstä ja toimivat esikouluna monille terroristeille ja ääriainekselle.

”En mitenkään tule voittamaan sitä, mutta toivon mukaan sillä on ainakin jonkin verran myönteistä vaikutusta”.

”Kaikesta huolimatta olen nähnyt miten tästä hirvittävästä tapahtumasta on seurannut hyvääkin. Monet nuoret ovat kiinnostuneet tekemään tästä planeetastamme paremman paikan. Aivan kuten Manchesterin iskun jälkeen vain muutamassa päivässä järjesttiin vielä suurempi konsertti. Ihmiset haluavat tehdä jotain. Ei vain nousta pahaa vastaan, vaan myös kunnioittaa kaikkia uhreja, kuten minun poikaani.”

Viime sunnuntain vastaisena yönä kerääntyi Orlandossa satakunta ihmistä Pulse homoklubille ja kello 02.02 luettiin iskussa kuolleiden 49 ihmisen nimet.

Kirjoitus on alunperin julkaistu QX.se:ssä aikaisemmin tänään. Ruotsinkielisen artikkelin lopussa on katsottavissa Christinen kiitospuhe Tukholman QX Gay Gaalassa.