Polisiin arvion mukaan kulkueeseen osallistui saman verran ihmisiä kuin viime vuonnakin, noin 35 000. Poliisin näkyvästi turvaama kulkue eteni ilman häiriöitä keskustan läpi. Huomioita herättivät järeät esteet autoliikenteelle Kasarminkadulla, myös muilla poikkikaduilla oli esteet.

Helsinki Priden teemana on tänä vuonna vapaus ja vastuu. Vasta eilen Heseta toivotti kulkueeseen mukaan Rautatientorilta juuri häädetyn turvapaikanhakijoiden Oikeus elää -mielenilmauksen.

Helsingin tuore pormestari Jan Vapaavuori kiiti Pridea puheenvuorossaan. Katso video!

 

Puheenvuoro – Jan Vapaavuori

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori lähetti Helsinki Pridelle terveisensä. Katso videotervehdys tästä!

Publicerat av Helsinki Pride den 1 juli 2017

Puistojuhlaan Kaivopuistoon oli kokoontunut iloisia juhlijoita likimain yhtä lailla kuin vappuna, koleasta ja viimaisesta säästä huolimatta.

Seta jakoi puistojuhlassa kolme Asiallisen tiedon omena -palkintoa. Palkinnot saivat Näkymätön sukupuoli -projekti, Sukupuolena ihminen -projekti ja vloggari Henry Harjusola.

Kunniarotta-antipalkinnon Seta myönsi Tšetšenian johtalle Ramzan Kadyroville, homovainojen vuoksi.

Näkymätön sukupuoli -projekti on ennennäkemättömällä tavalla tuonut esille muunsukupuolisten ja muiden kaksijakoisen sukupuolimäärittelyn ulkopuolelle asettuvien ihmisten elämäntarinoita ja kokemuksia sekä heidän näkemyksiään sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeustilanteesta Suomessa.

Sukupuolena ihminen -projektissa on dokumentoitu eri ikäisten suomalaisten transihmisten elämää. Projekti on onnistuneesti nostanut transsukupuolisuutta ja muunsukupuolisuutta keskusteluun ja antanut näkyvyyttä transihmisten omille tarinoille.

Harjusolan kohtaaman sukupuoleltaan moninaisille ihmisille tavanomaisen epäkunnioittavan kohtelun myötä hän kertoi asiasta julkisesti ja tästä liikennevälineessaäaiheutuneen tapahtumaketjun johdosta HSL lupasi parantaa tapaansa palvella sukupuoleltaan moninaisten ihmisiä.