Kahden urosleijonan valokuvaan tallenttunut herkkä paritteluhetki oli viime viikon nettisensaatio, mutta nyt saa hauskuus riittää.

Kenian johtavalle virkamiehelle Ezekial Mutuan, jota myös Kenian moraalikenraaliksi kutsutaan, näytettiin kuvat leijonista Nairobi Newsin haastattelussa.  Mutua piti ”kyyhkyläisten” käyttäytymistä epätavallisena ja vaikka molemmat leijonat selvästi ovat uroksia, Mutua vaati, että ”ei pidä tehdä hätäisiä johtopäätöksiä siitä, että molemmat leijonat olisivat olleet urospuoleisia”.

Mutua on aikaisemmin ilmaissut vastenmielisyytensä myös ihmisten homoseksuaalisuuteen.

Kenian valtion elokuvia luokittelevassa lautakunnassa työskentelevä Mutuan toivoi lisää tutkimuksia asiassa. Hän väitti, että homoleijonat ovat voineet oppia homoseksuaalisen käyttäytymisen nähtyään homoparin harrastavan seksiä kyseisellä riista-alueella. Mutua totesikin leijonaparin olevan terapian tarpeessa.

Mutua uskoo, että leijonien hairahduksen taustalla ovat demonit.

– Eihän tälläista tapahdu missään. Ihmisiä piinaavat demonit ovat levinneet eläimiin.

– Siksi sanon, että hullut homoeläimet tulee eristää, tutkia niiden käytöstä, koska se ei ole normaalia. Eläimilläkin seksin tarkoitus on lisääntyminen. Kaksi urosleijonaa ei voi lisääntyä ja siksi menetämme leijonat.

Leijonapari havaittiin syrjäytyneessä pusikossa kuuluisassa Maasai Maran lomakohteessa ja niiden käyttäytyminen muistutti seksuaalista kanssakäymistä. Leijonat sai kuvaan Paul Goldstein. Kuvassa leijona nousee varovaisesti toisen päälle, kertoi Goldstein Mail Onlinelle.

– Leijonien parittelu on yleensä ohi muutamassa sekunnissa. Nämä kaksi jatkoivat hommissa yli minuutin. Kiintymys jälkeenpäin oli päivänselvää verrattuna väkivaltaiseen vetäytymiseen uros- ja naarasleijonan paritellessa