Tänään on vietetty Maailman aids-päivää. Hiv-point muistuttaa, että Suomessa elää edelleen noin 600 hiv-positiivista, jotka eivät ole  tietoisia tartunnastaan.

Edelleen on paljon tehtävää hiviin liittyvien mielikuvien muuttamisessa ja tiedon levittämisessä.

Hivin kanssa voi tänä päivänä elää täysipainoista ja oireetonta elämää. Säännöllisesti otettu hiv-lääkitys estää hivin tarttumisen myös suojaamattomassa seksissä.

– Ihmisten ajan tasalla oleva oikea tieto hivistä ja sen hoidosta tukee hivin ennaltaehkäisyä ja vaikuttaa myönteisesti myös hiv-positiivisten elämään, sanoo toiminnanjohtaja Sini Pasanen.

Suomessa hivin hoito on maailman huippuluokkaa. Ongelmia aiheutuu jos testiin ei syystä tai toisesta päästä tai hakeuduta.

Yhä on tarvetta päästä testiin anonyymisti. Tämä on nähty muun muassa Suomen Punaisen Ristin plus-pisteissä, joissa hiv-testausta tehdään. Testiä tulisikin edelleen voida tarjota matalalla kynnyksellä erityisessä riskissä oleville henkilöille. Ensisijaisena testauspaikkana Suomessa on oma terveysasema, mutta testiä ei aina tarjota. Lisäksi pienemmillä paikkakunnilla voi asiakas kokea vaikealta seksiasioiden ottamisen puheeksi, etenkin jos hoitohenkilökunta on tuttua.

Maailman Aids-päivälle julkaistu humoristinen Angry Aids -video esittää sitkeimmät hiviin liitetyt myytit huumorin keinoin. Animaatiohahmo Angry Aids debytoi vuosi sitten ja purkaa nyt turhautumistaan, kun viruksen levittäminen on vaikeutunut.