Eduskunnassa on tänään keskusteltu seksuaalisesta häirinnästä. Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) tiedotti tänään jättäneensä hallitukselle kirjallisen kysymyksen kolmannen vaihtoehdon lisäämisestä juridiseksi sukupuoleksi.

– Kolmas vaihtoehto juridiseksi sukupuoleksi miehen ja naisen ohella edistää merkittävästi transsukupuolisten, muunsukupuolisten ja intersukupuolisten itsemääräämisoikeutta. Se vahvistaisi sukupuolivähemmistöjen oikeuksia sekä hyvinvointia, kun juridinen sukupuoli vastaisi heidän sukupuoli-identiteettiään, kirjoittaa Toivola julkisella Facebook-sivullaan.

QX uutisoi aikaisemmin syksyllä Saksan perustuslakituomioistuin ratkaisusta, että ihmiset on voitava merkitä virallisiin rekistereihin myös muulla tavoin kuin miehenä tai naisena. Muutos on otettava lainsäädäntöön ensi vuoden aikana. Ylen mukaan Australiassa, Intiassa, Nepalissa ja Uudessa-Seelannissa on jo mahdollista valita sukupuoleksi kolmas vaihtoeht0.

Omassa puheenvuorossaan eduskunnan keskustelussa seksuaalisestä häirinnästä kansanedustaja Toivola nosti esiin yhteiskunnan jaottelevat rakenteet, jotka mahdollistavat seksuaalisen häirinnän ja muistutti, että translaki odottaa edelleen uudistamistaan.