Eugene Wojciechowski ja Pavel Stotsko tiesivät, että heidän avioliittonsa hyväksyminen Venäjällä perustui porsaanreikään lainsäädännössä. Tämän he myös totesivat vihkiuutisen yhteydessä. QX kirjoitti tapahtumista aikaisemmin täällä.

Kun tieto samaa sukupuolta olevan parin avioliiton hyväksymisestä Venäjällä levisi, maan viranomaiset eivät aikailleet. Sisäministeriö mitätöi miesten passit, joihin avioliitto oli kirjattu ja kertoi että merkinnässä oli kyse virheestä. Passeihin avioliiton merkinnyt virkamies menettää työnsä, kertoi Yle.

Miehistä toinen, Stotsko, on Facebook-päivityksissään kertonut, että heille ei passien mitätöinnistä ole kerrottu, vaan he ovat saaneet lukea siitä uutisista. Passit ovat vielä miehillä itsellään. Polisi kuitenkin etsii heitä ja on vieraillut etsinnöissään myös miesten vanhempien luona. Uhkaavia yhteydenottoja on tullut miehille ja heidän perheenjäsenilleen.

Eilisen tiedon mukaan poliisi on pyrkinyt miesten asuntoon. Poliisi ei ole kertonut syytä paikalletuloonsa. Poliisi on katkaissut asunnosta sähkön ja internetyhteyden. Tilanteen kehittymisestä kertoi Venäjän LGBT-verkosto.