Eteläkorealaisista enemmistö on kristittyjä, maata johtaa konservatiivinen hallitus. Vuonna 2013 tehdyn tutkimuksen mukaan 59 prosenttia kansasta kannatti homoseksuaalisuuden kieltämistä.

Vaikka homoseksuaalisuus on maassa laillista, parannettavaa löytyisi. Maalla ei ole lainsäädäntöä, joka suojaisi seksuaalivähemmistöjä syrjinnältä työpaikoilla, asuntomarkkinoilla tai muutenkaan yhteiskunnassa.

Etelä-Korean armeijassa ei ole laillista olla avoimesti homo. Vasta kesällä uutisoitiin homosotilaiden ajojahdista. Homoseksuaalisuudesta epäiltyjä sotilaita kuulusteltiin pitkään ja heidän matkapuhelimensa takavarikoitiin muiden seksuaalivähemmistöihin kuuluvien jäljittämiseksi.

Maassa ei ole lakia, joka kieltäisi homoilta adoption. Käytännössä näin kuitenkin on, sillä lainsäädäntö sallii adoption vain aviopareille ja samaa sukupuolta olevien parien avioliittoa ei juridisesti tunnusteta.

Etelä-Koreassa on juridisesti sallittua vaihtaa sukupuolta, mutta sukupuolenkorjaushoitojen jälkeen.

Suojaikäraja seksuaaliseen kanssakäymiseen on sama hetero- ja homoseksuaaleilla.

Yhdellä osa-alueella olympia-isäntä peittoaa Suomen ja monta muutakin maata – maassa ei nimittäin ole mitään rajoituksia sille, että homomiehet voivat luovuttaa verta.