Venäjällä on tulossa presidentinvaalit ensi kuussa. Äänestysintoa yritetään nostataa tuoreella kolmeminuuttisella videolla. Ammattinäyttelijät esittävät videolla tarinan keski-ikäisestä miehestä. Video julkaistiin perjantaina ja sillä on jo miljoonia katsojia.

Videolla mies pilkkaa vaimoaan, koska tämä haluaa laittaa herätyskellon soimaan, jotta herää varmasti äänestämään. Sitten mies nukahtaa ja näkee unta, jossa häntä tullaan värväämään armeijaan iästään huolimatta. Hänelle todetaan, että asevelvollisuusikä ikä on nostettu 60 vuoteen. Yksi noutajista on musta mies.

Oviselkkauksesta vielä järkyttyneenä mies suuntaa keittiöön, jossa on nuori mies viilaamassa kynsiään banaanikulhon äärellä. Vaimo selittää miehelleen, että nuori homomies on sijoitettu heidän luokseen sen jälkeen kun hänen vanhempansa ovat hänet hylänneet, sellainen on venäläisten perheiden velvollisuus.

Järkytyksestä toiseen kulkenut mies hoippuu vessaan, mutta sekin menee pieleen, sillä wc-aikaa on rajoitettu. Seuraavaksi mies herää ja löytää vierestään sen keittiössä olleen homon.

Nyt mies herää lopulta oikeasti, löytää peiton alta rakkaan vaimonsa ja haluaa välittömästi rientää äänestämään ”ennen kuin on liian myöhäistä”.

Videon tilaajasta ei ole tietoa, ei edes näyttelijöillä. The Guardianin mukaan Venäjän oppositiossa uskotaan videon olevan joko Putinin kampanjatiimin tai hallituksen kontrolloiman vaalikomitean tuottama. Komitea sanoo, että sillä ei ole videon kanssa mitään tekemistä. The Guardianin mukaan Putinin kampanjaorganisaatiolta ei saatu kommenttia.

Opposition keulahahmo Alexei Navalny on kehottanut venäläisiä boikotoimaan vaaleja, joiden hän sanoo olevan peukaloidut.

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustanut toimittaja Ksenia Sobchak kutsui videota ”vihaan yllyttämiseksi”.

– Kenestä tahansa voidaan laskea leikkiä. Mutta, että altistetaan lhbtq-ihmiset vaaraan homofobisessa maassa, se ei ole vitsi.

Katso video tästä (linkki YouTubeen)