Se lukee myös ruotsinkielisen QX:n jutussa, se lukee The New York Timesissa, The Guardianissa ja Helsingin Sanomissa: ”Nixon olisi ensimmäinen avoimesti homoseksuaali kuvernööri”. Virhe – Nixon on biseksuaali, minkä hän on itse tuonut selvästi esiin.

– Rakastan New Yorkia ja tänään ilmoitan ehdokkuuteni New Yorkin kuvernööriksi, kirjoitti Sinkkuelämää sarjan tähti Nixon Twitterissä.

– New York on kotini, en ole koskaan asunut missään muualla. Lapsuudessani oli vain äiti ja minä viidennen kerroksen kaksiossa. New York on paikka, jossa kasvoin aikuiseksi ja missä minun lapseni kasvavat.

Vox.comissa eilen julkaistussa artikkelissa kirjoitetaan, miten media pyyhki pois Nixon biseksuaalisuuden.

Nixon ei ole missään vaiheessa peitellyt suuntautumistaan, vaan on suoraan kertonut olevansa biseksuaali.

Kun Nixon alkoi tapailla Christine Marinonia 2004 oltuaan sitä ennen suhteessa mieheen 15 vuoden ajan, asiaa käsiteltiin lesbon ulostulotarinana. Kuitenkin Nixon teki selväksi, että hänen rakkautensa entiseen miesystävään oli yhtä todellista kuin hänen uusi rakkautensa Marinoniin, josta sittemmin tuli hänen vaimonsa.

Se ei ole totta

– En tunne seksuaalisen suuntautumiseni muuttuneen. En tunne, että osa seksuaalisuudestani olisi ollut piilossa enkä olisi ollut siitä tietoinen. Olin aina ollut miesten kanssa enkä ollut koskaan rakastunut naiseen. Mutta kun niin tapahtui, ei siinä ollut mitään outoa. Olen vain naiseen rakastunut nainen, kertoi Nixon 2008 haastattelussa Telegraphille.

Nixonin ”kaapista tuleminen” herätti paljon kiinnostusta ja hänet haluttiin leimata homoksi. Jopa siinä määrin, että se turhautti hänet. Ihmisten mielestä Nixonin oli oltava homo, hän oli nyt vihdoin löytänyt itsensä. Tästä narratiivista Nixonilla oli tyhjentävä kommentti: ”Se ei ole totta”.

Ilmiö on yleinen ja koskee biseksuaalien ohella ainakin panseksuaaleja. Omaa seksuaalisuuttaan pitää jatkuvasti vakuutella, selittää ja oikeuttaa, jotta siitä ei tule näkymätöntä. Jos kumppanisi on  vastakkaista sukupuolta, olet hetero, jos omaa sukupuolta, olet homo. Piste. Kun et ole kumpaakaan, on vaikea antaa ihmisille selitystä, jonka he kokisivat riittävänä. Ja siihen pyöritykseen Nixonkin joutui.

– Luulen, että niille homoille, jotka kokevat olevansa 100 prosenttisesti homoja tässä ei ole mitään järkeä. Ja heteroille, jotka kokevat olevansa 100 prosenttisesti heteroja, tässä ei ole mitään järkeä, Nixon totesi The Daily Beastille 2012.

– En vedä esiin sanaa biseksuaali, koska kukaan ei pidä biseksuaaleista. Kaikki tahtovat nälviä biseksuaaleja.

Haastattelijan ihmetellessä, ”mutta LGBT:ssä on B”, Nixon vastasi:

– Niin on, mutta me emme saa kunnioitusta.

Vuosien edetessä Nixonin ilmaisut hänen biseksuaalisuudestaan eivät muuttuneet selkeämmiksi, mutta ei hän sitä ole kiistänytkää. Viime vuonna hän totesi, että ihmiset eivät oikeasti usko biseksuaalisuuteen, mutta maailmassa on pahempiakin ongelmia kuin se, minkä käsityksen ihmiset hänen seksuaalisuudestaan saavat.