Keski-Porin seurakuntaneuvoston jäsen ja Satakunnan vihreiden toiminnanjohtaja Jaakko Lehtosen kirjoittama mielipidekirjoitus julkaistiin viikko sitten Satakunnan kansassa. Seurakuntapolitiikon sähköpostiin tulvi vihaviestejä, kertoi Yle.

”Porin seurakuntayhtymän tilinpäätöksestä vuodelta 2017 selviää mielenkiintoista tietoa seurakuntalaisten varojen käyttämisestä”, alkoi mielipidekirjoitus.

Lehtonen mainitsi Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley), Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen, Sanansaattajan ja Evankelisluterilaisen Lähetysyhdistys Kylväjän tuet. Hän muistutti, että järjestöt vastustavat naispappeutta ja tunnetaan homovastaisuudestaan.

 

Järjestöjen kampanja rinnasti homoseksuaalit murhaajiin

”Muiden muassa vuonna 2011 Kansanlähetyksen ja Sleyn yhteinen Älä alistu -kampanja herätti valtavan mediahuomion rinnastaessaan homoseksuaalit murhaajiin”, todetaan kirjoituksessa.

Lehtonen kiinnittää huomiota siihen, että tuet ovat kasvaneet yli 30 prosenttia vuodesta 2012 vaikka samaan aikaan kulukontrolli on tiukka esimerkiksi nuoriso- ja diakoniatyössä. Lehtosen mainitsemille järjestöille on 2017 jaettu yhteensä 193 000 euroa.

Kirjoituksen jälkeen Lehtonen alkoi saada runsaasti vihamielistä palautetta.

Kirjoituksessaan Lehtonen vaatii syrjinnän loppumista.

Kirkkoneuvoston puheenjohtaja Heimo Hietanen vastasi tuoreeltaan Lehtosen kirjoitukseen.

”Kirkon ulkoasiain osasto on myös arvioinut, että kirkon lähetysjärjestöt ovat erilaisista teologisista tulkinnoistaan riippumatta valmiit puolustamaan kaikkien, myös seksuaalisten vähemmistöjen, ihmisoikeuksia.”

”Kirkko on olemassa siksi, että se kertoo ja todistaa Jumalan armosta ja rakkaudesta.”

Kuten molemmissa mielipidekirjoituksissa todettiin, asiaan kannattaa pyrkiä vaikuttamaan tulevissa seurakuntavaaleissa syksyllä.