Pitkässä haastattelussa The Sunille kertoo jalkapalloilijan 21-vuotias rakastaja, että heillä on ollut satunnainen salasuhde neljän vuoden ajan. Futari, jonka hän kertoo olevan biseksuaali elää naisen kanssa.

– Monet hänen ystävistään Valioliigassa tietävät, että hän on biseksuaali. Heille se ei ole mikään ongelma, päinvastoin he ovat olleet hyvin hänen tukenaan, kertoo mies The Sunille.

Mies kertoo, että haluaa suhteesta kertomalla vähentää urheilun homofobiaa.

– Ongelma ei ole pelaajissa, ei vaikka hän on varovainen siitä kenelle asiasta kertoo. Hän pelkää kuollakseen sitä miten fanit reagoisivat. Hän pelkää katsomon huutoja ja pilkkaa. Siksi meidän suhteemme on salaisuus.

– Hän on hyvin miehekäs ja todellakin ”yksi jätkistä”. Mutta hän ei ole sinut biseksuaalisuutensa kanssa. Se on ikäänkuin jotain häpeällistä mitä hän joutuu kantamaan mukanaan. Niin ei pitäisi olla enää 2018, mies toteaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kuin jalkapalloliigan kerrotaan olevan ikävä ympäristö hbtq-ihmisille. Amal Fashanu, jalkapallolegenda John Fashanun tytär kuvasi isänsä liigaa ”mustaksi paikaksi” BBC:lle 2016 antamassaan haastattelussa.

– Rehellisesti sanottuna, tiedän seitsemän (tällä hetkellä pelavaa) homoseksuaalia pelajaa Valioliigasta. Mutta en tule koskaan paljastamaan heidän nimiään. Jalkapallomaailma on erittäin musta paikka, hän kertoi.