Milleniaaleilla tarkoitetaan 18-29 -vuotiaita. Tuore tutkimus kertoo, että 47 prosenttia lhbt-milleniaaleista tiedostavat kuuluvansa seksuaalivähemmistöihin, mutta eivät ole kertoneet siitä vielä kenellekään. Australialainen ABC:n toteuttama tutkimus julkaistaan vain viikkoja amerikkalaisen tutkimuksen jälkeen, joka osoitti että lähes puolet seksuaalivähemmistöihin kuuluvista työntekijöistä kätkee seksuaalisuutensa työpaikallaan.

Avioliittolain käsittely vaikutti Australiassa seksuaalivähemmistöjen yhteisöön negatiivisesti siitä huolimatta, että laki meni lopulta läpi selvällä enemmistöllä. Lainmuutos kesti kuitenkin pitkään ja sen käsittely ruokki myrkyllistä homovastaista retoriikkaa – kuten kävi myös Suomessa.

Nuoret biseksuaalit miehet pysyvät muita todennäköisemmin kaapissa. Homomiehet ja lesbot avaavat kaapin ovet kaksi kertaa suuremmalla todennäköisyydellä kuin biseksuaalit ikätoverinsa, kertoo Pink News.

Tutkija Julia Taylor kertoi Hackille, että ”homoille ja lesboille on tiettyjä turvaavia tekijöitä, jotka eivät ole biseksuaalien tavoitettavissa”.

”Jos homo tai lesbo tulee kaapista ja asiat eivät menekään hyvin … heillä on suuri ja äänekäs yhteisö, mistä tukea voi saada, sellaista ei biseksuaaleilla ole”.

Taylor myös huomauttaa, että biseksuaalien representaatio televisiossa ja kirjallisuudessa on vähäisempää. Naisia näkyy, mutta biseksuaalit miehet ovat näkymättömiä, roolimallit puuttuvat ja se on todellinen este kaapista tulolle.