Seta ja Kulttuuria kaikille -palvelu koordinoivat ensimmäisen sateenkaarihistoriakuukauden Suomessa 20.10.–20.11.2018.

Yhteistä kulttuuriperintöämme on nostamassa esiin maineikas joukko suomalaisia kulttuuri- ja muistiorganisaatioita: muun muassa Aineen taidemuseo Torniosta, Ateneumin taidemuseo, AV-arkki, Goethe-instituutti, Helsingin kaupunginmuseo, Kansallismuseo, Kansallisteatteri, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet, Työväenarkisto, Työväenmuseo Werstas ja Yle Elävä arkisto.

Sateenkaarihistoriakuukauden tavoitteena on tarkastella suomalaista historiaa ja kulttuuria lhbtiq-näkökulmasta ja tallentaa niitä osaksi yhteistä kulttuuriperintömme sekä tuoda systemaattisuutta yhteisen historiamme tallentamiseen.

Historiakuukauden viimeinen viikko keskittyy sukupuolen moninaisuuteen, transihmisiin ja intersukupuolisiin ja kuukausi päättyy kansainväliseen transmuistopäivään Transgender day of Remembrance.

Voit osallistua sateenkaarihistoriakuukauteen esimerkiksi jakamalla muistoja sosiaalisessa mediassa hashtageilla #sateenkaarihistoriakuukausi, #queerhistorisksmånad, #queerhistorymonth.

Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta koskevaa muistitietoa kerätään vielä marraskuun loppuun asti nettikyselynä.

Lisätietoa tapahtumakuukaudesta Setan sivulla.