Aito avioliitto -yhdistys oli vielä tänään aamulla tulossa Opetusalan ammattijärjestön, OAJ:n Educa-messuille. Aito avioliitto -yhdistyksen tavoitteena on muun muassa vastustaa samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja ja sateenkaariperheiden lasten oikeutta vanhempiinsa. Yhdistys myös kiistää sukupuolen moninaisuuden.  

Vielä tänä aamuna OAJ perusteli Aito avioliiton mukanaoloa moniäänisyydellä ja suvaitsevaisuudella ja että messuvieraiden oma arvostelukyky pelaa heidän nähdessään eri tahoja messuilla. Päivän aikana vastalauseiden paino kuitenkin kasvoi ja OAJ käänsi kelkkansa. Kello 16 pintaa julkaistussa tiedotteessa todetaan:

”OAJ ja Suomen Messut pohtivat poikkeuksellisen paljon Aito avioliitto ry:n osallistumista Educa-messuille jo ennen vuodenvaihdetta. Educan järjestäjät päättivät tänään perjantaina 11.1., että yhdistyksen osallistuminen perutaan.”

Päätös on ainoa oikea, Aito avioliitto -yhdistyksellä ei ole sijaa koulutusmessuilla Suomen kaltaisessa maassa, jossa yskilöiden välillä vallitsee tasa-arvo ja kaikenlainen syrjintä on kielletty.

Aikaisemmin tänään Setan tiedotteessa Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo toteaa tyhjentävätsi, miksi.

”Yhdistyksen mukanaolo liittyy siihen pitkään perinteeseen, jossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeus olemassaoloon kyseenalaistetaan ja jossa se halutaan vähintäänkin ohittaa jonakin hieman kiusallisena ja tuupata takaisin kaappiin tai pahimmassa tapauksessa aktiivisesti hävittää olemasta.  

Kyse ei ole yksittäisistä hölmöistä puheista vaan vuosikymmeniä kestäneestä syrjinnästä, ulossulkemisesta ja vaientamisesta – joka monin paikoin on hyvin voimissaan.  

Toivoa tuo se, että näistä asioista nousee meteliä. On hienoa nähdä, että monet tahot ja ihmiset toteavat, että nyt ei mennyt ihan oikein emmekä hyväksy tätä. Maailma muuttuu vasta, kun asioihin puututaan.” 

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa tiedotteessa, että ”Aito Avioliitto ry oli osallistumassa messuille näytteilleasettajana, mutta he eivät olleet missään vaiheessa mukana virallisessa ohjelmasisällössä”.

Se, että Aito Avioliitto ry ei ole lainkaan läsnä on kuitenkin huomattavasti parempi tilanne.