Kiinan Netflixiä vastaava suoratoistopalvelu iQiyi on häivyttänyt miesten korvakorut pois välittämistään ohjelmista. Verkkopalvelun käyttäjät ovat valittaneet asiasta ja se on nostattanut sosiaalisessa mediassa keskustelun sukupuolirooleista.

Käyttäjät ovat ladanneet nettiin peukaloituja kuvia miesnäyttelijöistä ohjelmassa I Fiori Delle Sorelle yhdessä aiemmin näytetyn materiaalin kanssa, missä miehillä vielä nähtiin korvakorut. Italiassa kuvatussa ohjelmassa nähdään kaksi miesnäyttelijää työssä kukkakaupassa korvalehdet sumennettuina.

Toisessa ohjelmassa – I, Actor – näyttelijä ja laulaja Jǐng Bóránin korvia on myös käsitelty, toisin kuin naisten korvakorut, jotka on jätetty killumaan vapaasti, kertoo The Guardian.

Suoratoistopalvelu kiistää syytökset

Palvelu ei myönny syytöksiin. On epäselvää, onko korvien sensuroinnin syynä viralliset määräykset. Palvelu on julkaissut tiedotteen, jossa se kiistää saaneensa minkäänlaisia ohjeita sensuroida miesten korvakorut.

Kommentointi käy vilkkaana sosiaalisessa mediassa

Niin tai näin, miesten korvannipukoita on blurrattu ja korvakorut häivytetty, se käy ilmi useissa sosiaaliseen mediaan ladatuissa kuvapareissa, jotka löytyvät tunnisteella #MaleTVStarsCantWearEarrings.

Kiinassa sensuuri ei ole vierasta. Aiemmin sensuuri on puuttunut lhbtq-symboleihin, Hip-hop -kulttuuriin ja tatuointeihin, muistuttaa BBC.

Miesten korvakorujen sensuroinnin arvellaan liittyvän ristiriitoihin, joita yhä naisellisempia piirteitä omaksuneet miesjulkkikset ovat nostattaneet viime vuosien aikana. Korvakorut ovat yleisiä kiinalaisilla miespuolisilla pop-tähdillä, näyttelijöillä ja TV-juontajilla. Kris Wu ja Lu Han, kaksi Kiinan tunnetuimmista miespuolisista pop-tähdistä käyttävät ihan tyypillisesti korvakoruja.

Kommentointi ja sensuurin pilkkaaminen käyvät sosiaalisessa mediassa vilkkaina.