Kyproksen poliisi on julkaissut pidätysmääräyksen kahta homoliitossa olevaa miestä kohtaa. Miesten epäilleen adoptoineen lapsen laittomasti. Lapsen toi Kyprokselle filippiiniläinen nainen. Miehet ovat paenneet Turkkiin ja heidän ja lapsen nykyinen sijaintinsa on tuntematon, kertoo Cyprus Mail.

Kyseessä on niin sanottu Interpolin punainen määräys, joka on korkeimman tason kansainvälinen ilmoitus. (Sitä käytetään myös väärin aktivistien jahtaamiseksi diktatuureissa, toim. huom.). Tietojen mukaan toinen miehistä on kotoisin Kyprokselta ja toinen Turkista.

Tilanne kehittyi viime viikolla, kun 47-vuotias filippiiniläinen nainen otettiin kiinni sen jälkeen, kun poliisi sai vihjeen, että nainen oli ottanut mukaansa lapsen Kyprokselle, missä hän antaisi sen kyseiselle miesparille. Ensin nainen väitti lapsen olevan hänen omansa, mutta sitten selvisi, että hän ei ole lapsen biologinen äiti. Nainen on edelleen Kyproksen poliisin huostassa.

Poliisi tutkii nyt ovatko miehet ostaneet lapsen vai eivät. Cyprus Mail Onlinen mukaan on saatu selville, että miehet olisivat maksaneet naiselle 250 euroa kuukausittain. Raporttien mukaan miehistä kyproslainen ja nainen olivat jossain aikaisemmassa vaiheessa esittäneet olevansa lapsen vanhempia.