Tuleva Querelle-festivaali on suurin lhbtq-yleisölle suunnattu sisätapahtuma näillä levyesasteilla. Se oli tarkoitus järjestää jo viime elokuussa, mutta tapahtumaa jouduttiin siirtämään, sillä tapahtuma-alue, entinen VR:n varikko, ei ollutkaan sovitusti vielä tuolloin käytettävissä. Ikäänkuin tämä vastoinkäyminen ei olisi ollut vielä tarpeeksi, Querelle on ollut pitkään sosiaalisessa mediassa joidenkin kirjottajien hampaissa.

Kevään tullen Querelle kuitenkin nyt tulee, eikä siihen ole enää kuin muutama kuukausi!

Keskustelua käydään tapahtuman saavutettavuudesta

Eräänlaisena kannanottona sosiaalisessa mediassa velloneisiin sitkeisiin syytöksiin Querelle-festivaali järjestää huomenna tiistaina 29. tammikuuta paneelikeskustelun tapahtumatuotannon saavutettavuudesta.

Tiistaisessa keskustelussa esillä ovat järjestäjien mukaan ainakin seuraavat asiat; mikä tekee tapahtumista saavutettavia seksuaali-, sukupuoli- ja muille vähemmistöille ja miten Querellen kaltainen suuri festivaali voi olla kaikkien tapahtumasta kiinnostuneiden saavutettavissa ja miten se voi palvella yleisöään parhaalla mahdollisella tavalla.

Näiden lisäksi keskustelua toivotaan yleisemmälläkin tasolla muun muassa siitä missä tapahtumatuotannoissa yleensä mennään pieleen ja miten näitä virheitä voisi korjata ja koetaanko Helsingin ja Suomen tapahtumatarjonta saavutettavaksi?

Panelistit ovat Hanna Räty alakulttuurikeskus Loukosta, transaktivisti Eeli Kytömäki, Kasper Kamppuri klubitoimijoilta häirintään ja syrjintään puuttumista vaativasta Valomerkki -työryhmästä ja Nikolai Klix vammaisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry:stä. Paneelin juontaa Tuuli Kamppila, joka nyttemmin vastaa festivaalin viestinnästä.

Paneelikeskustelun paikkana on Nuorten toimintakeskus Happi ja ajankohta 29.1. klo 18.30-19.45. Keskustelusta luvataan myös livestriimi.

Ajantasaiset tiedot tapahtuman Facebook-sivulla.

Querelle-festivaali pidetään viikonloppuna 26.-27.4.2019. Festivaalin liput ovat myynnissä.