Venäjän viranomainen Roskomnadzor, joka vastaa median valvonnasta, on lähettänyt kirjeen Barents Observerille, jossa vaaditaan artikkelin poistamista. Mikäli artikkelia ei poisteta sivusto tullaan estämään venäläisiltä internetinkäyttäjiltä.

Venäjän viranomaisen reaktio kohdistuu haastatteluun saamelaisesta homomiehestä ja hänen kamppailuustaan mielenterveytensä kanssa. Teksti julkaistiin ensin ruotsalaisella sivustolla Arjeplognytt se käännettiin sitten venäjäksi ja julkaistiin Barents Observerissa. Uhkauksen jälkeen myös alkuperäinen julkaisija Arjeplognytt päätti julkaista venäjän kielisen käännöksen.

Venäjän lakien mukaan ei ole luvallista kirjoittaa itsemurhasta ja sillä perusteella Roskomnadzor vaatii artikkelia poistettavaksi. Artikkeli saamelaisesta homomiehestä, Dan Erikssonista, on kuitenkin saanut valtavan levikin. Kolme lehteä on päättänyt julkaista venäjän kielisen käännöksen.

Tekstin kirjoittanut Marianne Hofman on Arjeplognytt lehden omistaja. Hän sanoo QX:lle, että artikkelia ei poisteta.

– Sitä ei ole tähän mennessä blokattu Barents Observerista. Puhuin uutissivuston päätoimittajan Thomas Nilsenin kanssa ja hän kertoi, että venäjän kielelle käännetty artikkeli on saanut historiallisen paljon lukijoita. Se on ollut eniten luettu juttu julkaisunsa jälkeen.

Hofman toteaa myös, että kyseessä on lehdistönvapaus ja että Danin tarina pitää voida kertoa.

– Yritykset hiljentää tämä ääni, ovat vain tehneet siitä vahvemman.

Tätä kirjoitettaessa artikkelia ei vielä ole blokattu.