Mies oli sopinut tapaamisen Facebookin kautta. Kun hän saapui sovitulle tapaamispaikalle, kaksi miestä hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mies raiskattiin ja ryöstettiin. Hän halusi ilmoittaa tapahtuneesta poliisille, kertoo Shams-niminen järjestö.

Eräs tuomari päätti, että miehelle pitää tehdä anaalintarkistus, jotta saadaan selville, onko hän aikaisemmin harrastanut seksiä miesten kanssa.  Menetelmä on yleisesti Kyseenlaistettu, eikä sillä katsota voitavan todistaa yhtään mitään.

Tämän ”tutkimuksen” tulos osoitti, että miehellä ei ole aikaisemmin ollut seksiä miesten kanssa. Selvityksen ohessa myös miehen sosiaaliset mediat ja puhelin tutkittiin, mutta niistäkään ei löytynyt mitään ”todisteita”. Tästä huolimatta mies asetettiin syytteeseen.

Mies tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen sodomiasta ja lisäksi määrättiin kaksi kuukautta lisää virheellisestä rikosilmoituksesta. Pahoinpitelijät tuomittiin vankeuteen samoin kuudeksi kuukaudeksi sodomiasta ja he saivat lisäksi kuusi viikkoa ryöstöstä ja 2 viikkoa väkivaltaisesta käytöksestä.

Homoseksi on Tunisiassa kielletty ja tuomioiden määrä on kasvussa. Kun 2016 tuomiota annettiin 56, viime vuonna tuomioita jaettiin jo 127, kertoo Shams. Tunisiaa on aikaisemmin arvosteltu myös homoseksuaalien miesten kiduttamisesta.