– Olen sitä mieltä, että lapsella on oikeus isään ja äitiin, sanoi Italian oikeistopuolueen La Legan edustaja ja sisäministeri Matteo Salvini lehdistötilaisuudessa.

Salvinilla ei ole mitään vastaan homopareja, hänen mielestään heillä ei vain pitäisi olla oikeutta hankkia lapsia. Tällä hetkellä homoparit voivat hankkia lapsia, mutta aiheesta ei Italiassa ole juuri puhuttu, kertoo Ruotsin radio.

Salvini kannattaa muun muassa lisää päiväkoteja, parempia adoptiomahdollisuuksia ja etuja monilapsisille perheille. Kyseisen kongressin järjestäjänä oli abortinvastainen liike. Salvini puolusteli osallistumistaan sillä, että hän kannattaa aloitetta, joka lisäisi syntyvyyttä Italiassa. Tällä hetkellä Italiassa syntyy 1,3 lasta naista kohden, luku on alhaisimpia maailmassa.

”Veronassa asiaa lähestytään keskiaikaisella tavalla”

Salvinin hallituskumppani Luigi Di Maio,  populistisen Viiden tähden liikkeen johtaja, on arvostellut kyseistä kongressia ja kutsunut siihen osallistuneita fanaatikoiksi. Di Maio kannattaa myös syntyvyyden nostamista, mutta on kriittiinen kyseisen kongressin käyttämää retoriikkaa kohtaan.

– Täällä meillä pyritään käyttämään järkeä, mutta Veronassa asiaa lähestytään keskiaikaisella tavalla. Me katsomme tulevaisuuteen.

Viiden tähden liike ilmoitti myös osallistuvansa mielenosoitukseen lhbtq-liikkeen puolesta toukokuussa.