Merkittävä filippiiniläinen gay-malli Sinon Loresca ilmoitti keskiviikkona Facebookissa matkustavansa Bruneihin. Siitäpä internet räjähti reippaaseen kommentointiin. Lorescalla Instagrammissa lähes puoli miljoonaa seuraajaa ja Facebookissa jopa 1.6 miljoonaa. Lorescan huoleton kuva kentältä menomatkalla Bruneihin herätti syystäkin huomiota, sillä:

vasta maaliskuussa Brunei ilmoitti ottavansa käyttöön islamilaiseen sharia-lakiin perustuvan rangaistusasteikon, jossa homoudesta voidaan tuomita kuolemaan kivittämällä.

Brunein sulttaani teki kuitenkin viime viikolla täyskäännöksen ja ilmoitti, että kuolemanragaistuksia ei tuomittaisi. Homoudesta seuraisi kuitenkin jopa 30 vuoden vankeustuomio. Lievenneksen sai aikaan kansainvälinen painostus, joka kohdistui sulttaanin yrityksiin, kuten kansainvälisiin hotelliketjuihin.

Lhbti-oikeuksien puolestapuhujat ovat yhä varovaisia ja toivovat, että painostusta Bruneita kohtaan jatketaan, sillä vaarallista lakia ei ole vielä kumottu.

Loresca on eri mieltä ja katsoo, että vaaroja liioitellaan.

– Muslimit ovat mukavia ja ystävällisiä. Joskus uutisia liioitellaan. Muistakaa, että niin kauan kuin emme vahingoita ketään, mitään ei tapahdu, Loresca kommentoi Facebookissa.

Loresca on kertonut olevansa Bruneissa osallistuakseen yksityiseen tapahtumaan, kirjoittaa Gay Star News.

– En ole huolissani turvallisuudestani. Brunei on turvallisin maa, missä olen ollut. Ihmiseet ovat hyvin kohteliaita ja ystävällisiä, Loresca kirjoitti GSN:lle lähettämässään sähköpostissa.

View this post on Instagram

10 inches high heels is life 👠🖤 #sunkissed

A post shared by TheKingOfCatwalk (@sinonloresca) on