Ranskan ammattilaisliiga LFP julkaisi uuden toimintasuunnitelman, joka on kohdennettu homofobiaa vastaan. Seuraavasta kaudesta alkaen katsojille annetaan lomakkeet, joilla he voivat raportoida mitkä tahansa seksistiset, homofobiset tai rasistiset välikohtaukset.

Homofobisista teoista voidaan rangaista 22.500 euron sakoilla ja kuudella kuukaudella vankeutta.

Erotuomarit voivat keskeyttää pelin, jos pelaajiin kohdennetaan rasistisia tai homofobisia loukkauksia. Liiga voi ottaa pois pisteitä joukkueilta jotka ovat mukana seksuaalivähemmistöjen syrjinnässä.

Kampanjan tarkoitus on myös kouluttaa pelaajia ja faneja, joista kaikki eivät ole aina tietoisia kuulemiensa loukkausten merkityksistä.

Kampanja lanseeraataan Kansainvälisenä homo-, trans ja bifobian vastaisena päivänä 17. toukokuuta.

Kampanjaa on edeltänyt maaliskuun 17. päivän ottelu Paris Saint-Germainin ja Marseillen välillä, missä kuultiin homofobisia lauluja. Samanlaisia lauluja kuultiin myös toisessa liigaottelussa huhtikuun 12. päivä. Niistä tuomittiin osallisista toinen, Lensin joukkue, 50.00 0 euron sakkoihin.

– Homofobiset laulut ovat monille faneille osa kansanperinnettä. Tämä on tämä todelllisuus. Suurin osa faneista ei koe loukkaavansa muita, kertoi Nathalie Boy de la Tour, ammttiliigan johtaja uutistoimisto AP:lle.