Puhelinyritys Huawei ei ole ainoa kiinalaisten omistama yritys, joka on joutunut amerikkalaisten viranomaisten hampaisiin.

Myös Grindrin, jonka kiinalaisyritys Beijing Kunlun Tech osti, katsotaan olevan turvallisuusriski.

Beijing Kunlun Tech, joka pääasiassa omistaa erilaisia peliappeja, osti 2016 61,5% osuuden Grindristä 93 miljoonalla dollarilla ja viime vuonna he hankkivat loputkin osakkeet 152 miljoonalla dollarilla.  Amerikkalainen viranomainen, Committee on Foreign Investment (CFIUS), ei ilahtunut kiinalaisomistuksesta, jonka se katsoo olevan turvallisuusriski. Viranomainen esitti aikaisemmin toukokuussa vaatimuksen, että Kunlunin on myytävä Grindr  ja se on myös kieltänyt sitä siirtämästä käyttäjistä kerättyjä tietoja Kiinassa oleville toimijoille.

Ensisijainen syy on se, että amerikkalaiset sotilaat käyttävät Grindria, mikä on viranomaisten mielestä kansallinen turvallisuusongelma, koska kyseessä ovat arkaluontoiset asiat ja käyttäjiä voidaan paikallistaa sen avulla.

Beijing Kunlun Tech tiedotti viime viikolla, että se hyväksyy amerikkalaisviranomaisten vaatimuksen ja myy Grindrin ennen kesäkuuta 2020. Reuters kertoo, että investointipankki Cowen Inc etsii parhaillaan kiinnostuneita ostajia Grindrille.