Taylor Swift vahvistaa sateenkaariprofiiliaan. Viikonloppuna hän esiintyi sateenkaarenvärisessä asussa yhdessä biseksuaalin ME-kanssalaulajan Brendon Urien kanssa. Viikonloppuna tehtiin myös tärkeä Insta-päivitys.

Päivityksen yhteydessä kuvana jaettu kirje on osoitettu laulajattaren kotikaupungin Tennesseen senaattorille Lamar Alexanderille ja siinä sanotaan näin:

Henkilökohtaisesti vastustan presidentin kantaa, että hänen hallintonsa ”tukee tasa-arvoista kohtelua kaikille”, mutta että Equality Act ”nykyisessä muodossaan on täynnä myrkkypillereitä, jotka uhkaavat horjuttaa vanhempien oikeuksia ja omantunnon oikeuksia”.

Ei.

Ei voi väittää tukevansa yhteisöä, kun samalla seuraavalla hengenvedolla tuomitsee sitä omantunnon tai vanhempien oikeuksien vastaisuudesta.

Tämä väite antaa ymmärtää, että on jollain tapaa moraalisesti väärin olla jotain muuta kuin heteroseksuaali ja cis-sukupuolinen, se on äärimmäisen vahingollinen viesti lähettää kansakunnalle, joka on täynnä terveitä ja rakastavia perheitä, joissa on samaa sukupuolta olevia, nonbinäärejä tai transsukupuolisia vanhempia, poikia tai tyttäriä.

Swiftin kirjeen syynä on vastahyväksytty tasa-arvolaki, joka muuttaa vuoden 1964 siviilioikeuslakia. Uusi laki sisältää useita kohtia,  joiden on tarkoitus estää syrjintä seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin ja kansallisuuden perusteella.

Presidentin haastaminen on Yhdysvalloissa rohkea veto. Trumpin hallinto vastustaa uutta lakia. On ilmoitettu, että hallinto vastustaa ehdottomasti kaikkea syrjintään ja kannattaa yhtäläistä kohtelua kaikille. Mutta, samanaikaisesti hallinto on tyytymätön muutoksiin. Trumpin ja hänen hallintonsa haluaa, että syrjintäasioissa ratkaisu tehdään uskonnon perusteella, mikä taas on usein ollut syy lhbtq-ihmisten syrjintään.

Taylor Swiftiä pidetään merkittävänä mielipidejohtajana Yhdysvalloissa. Kun hän viime vuonna pyysi fanejaan äänestämään välivaaleissa, 48 tunnin aikana rekisteröityi yli 100 000 uutta äänestäjää. Hän on yksi Instagrammin seuratuimmista ja tämän avoimen kirjeen päivityskin lähti hänen 118 miljoonalle seuraajalleen.

– Päätin aloittaa Pride-kuukauden kirjoittamalla kirjeen yhdelle senaattoreistani selittääkseni, kuin vahvasti koen sen, että Equality Act pitää hyväksyä. Kehotan teitä myös kirjoittamaan senaattoreillenne. Tulen etsimään kirjeitänne hashtagillä #lettertomysenator.

Tämän päivityksensä yhteydessä Swift teki myös suuren lahjoituksen USA:n suurimmalle lhbtq-järjestölle GLAADille.

View this post on Instagram

🌈HAPPY PRIDE MONTH!!!🌈 While we have so much to celebrate, we also have a great distance to go before everyone in this country is truly treated equally. In excellent recent news, the House has passed the Equality Act, which would protect LGBTQ people from discrimination in their places of work, homes, schools, and other public accommodations. The next step is that the bill will go before the Senate. I’ve decided to kick off Pride Month by writing a letter to one of my senators to explain how strongly I feel that the Equality Act should be passed. I urge you to write to your senators too. I’ll be looking for your letters by searching the hashtag #lettertomysenator. While there’s no information yet as to when the Equality Act will go before the Senate for a vote, we do know this: Politicians need votes to stay in office. Votes come from the people. Pressure from massive amounts of people is a major way to push politicians towards positive change. That’s why I’ve created a petition at change.org to urge the Senate to support the Equality Act. Our country’s lack of protection for its own citizens ensures that LGBTQ people must live in fear that their lives could be turned upside down by an employer or landlord who is homophobic or transphobic. The fact that, legally, some people are completely at the mercy of the hatred and bigotry of others is disgusting and unacceptable. Let’s show our pride by demanding that, on a national level, our laws truly treat all of our citizens equally. 🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈 Click the link in my bio to sign the petition for Senate support of the Equality Act.

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on