Kun Brasilian korkein oikeus toissa viikolla päätti tehdä homo- ja bifobiasta rangaistavia rikoksia, on maan äärikonservatiivi presidentti Jair Bolsonaro hyppinyt seinille.

Tuomioistuimen ratkaisu on jatkumoa sen aikaisemmille ratkaisuille, joilla 2011 tunnustettiin samaa sukupuolta olevien parisuhteet ja 2015 hyväksyttiin samaa sukupuolta olevien parien adoptiot. Viime vuonna tuomioistuin päätti, että transihmisillä on oikeus muuttaa juridista sukupuoltaan ilman vaatimusta siitä, että sukupuolenkorjaus on saatettu loppuun.

Jair Bolsonaro kommentoi, Dagens Nyheterin (DN) mukaan, haluavansa nimittää tuomareita, joilla on evenkelistinen vakaumus. Bolsonaron mukaan lain suoja ei ole tarpeen, vaikka Gay Group of Bahia (GGB) -järjestö kertoo, että viime vuonna maassa  murhattiin vähintään 420 lhbtq-ihmistä ja DN:n mukaan tänä vuonna on tehty jo 141 murhaa, joissa on syynä homo- tai transfobia.

DN lainaa artikkelissaan O Globia, missä istuva korkeimman oikeuden tuomari Marco Aurélio Mello tyrmää vaatimuksen  siitä, että tulevat kollegat nimitettäisiin uskonnollisin perustein ja toteaa, että korkein oikeus on maallinen ja sen tehtävänä on puolustaa ja säilyttää maan perustuslaki ja oikeusjärjestys.

Brasilian väestöstä noin 20 % on evankelistisia kristittyjä, luterilainen versio kristinuskosta fundamentalistisilla raamatuntulkinnalla kuten helluntalaisilla. Brasilian ukovaisten enemmistö on katolilaisia.