Pride-kuukausi tuo hyviä uutisia myös Afrikasta, missä siirtomaa-ajan aikainen laki on tänään kumottu ja samaa sukupuolta olevien väliset seksisuhteet eivät enää ole rikos.

Tämä on merkittävä voitto Afrikan lhbtq-liikkeelle.

Eteläisessä Afrikassa sijaitsevan Botswanan korkein oikeus teki ratkaisunsa yksimielisesti.

– Demokraattinen yhteiskunta on suvaitsevainen, monimuotoinen ja avomielinen, sanoi tuomari Michael Leburu CNN:n mukaan ja jatkoi, että mahdollisuus olla osa yhteiskuntaa on oleellista köyhyyden kukistamisessa ja yhteisen hyvinvoinnin edistämisessä.

Korkein oikeus käsitteli asiaa, koska sen oli sinne saattanut 21-vuotias yliopisto-opiskelija Letsweletse Motshidiemang. Hän katsoi, että yhteiskunta on muuttunut ja homoseksuaalisuudesta on tullut laajemmin hyväksyttyä.

Korkeimman oikeuden sali on ratkaisua annettaessa ääriään myöten täynnä ja ratkaisun julkistamisen jälkeen yleisö puhkesi kannatushuutoihin.

Valtaosassa Afrikan 54 valtiosta samaa sukupuolta olevien välisestä seksuaalisesta kanssakäymisestä tuomitaan yhä rangaistus. Kuolemanrangaistus voidaan tuomita Sharia lain perusteella Nigeriassa sen 12 alueella, samoin joillakin alueilla Somaliassa ja Mauritaniassa ja Sudanissa. Vain Etelä-Afrikka tunnustaa samaa sukupuolta olevat parit. Tusinassa Afrikan valtioita homous ei ole enää rangaistavaa tai siitä ei ole koskaan tuomittu rangaistuksia.