Hertfordshire Police Departmentin Twitter-tilille ladattiin video poliisista, joka tekee täyden koreografian Stepsien comebacksingleen Scared of the Dark. Monet kommentoijat ovat kommentteissaan viitanneet Stonewallin mellakoihin.

– Rakastan tätä, 50 vuotta Stonewallin mellakoiden jälkeen poliisi ei enää ole meitä vastaan, vaan tanssii kanssamme”, kirjotti eräs.

Suomessa poliiseja ei ole univormuissa Prideilla nähty marssimassa. Kesällä 2017 Poliisitarkastaja Måns Enqvist oli virkapuvussa mukana kulkueessa viranomaisrekassa. Tänä vuonna kutsua Helsinki Prideen ei tullut, kertoi Iltalehti.

Helsinki Priden kulkueeseen osallistumiseen poliisilla on siis tiukka linja.

– Kun kansalaiset näkevät poliisin virkapuvun, heillä on lähtökohtana olettama, että tämä poliisi on töissä. Kansalaisen on voitava luottaa, että virkapukuinen poliisi tekee ne työt ja toimet, jotka hänelle lakien mukaan kuuluu, Helsingin poliisin apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen totesti Iltalehdelle Helsinki Priden alla.

Jostain syystä muualla maailmassa poliisi voi osallistua kulkueeseen omana osastonaan.

Pohjois-Euroopan suurimmassa Pride-tapahtumassa Tukholman Prideilla poliisien osasto on paraatissa jo tuttu näky. Tanssiva polisi on ollut Tukholmassakin mukana.

Ehkä täällä idässäkin joskus asenteet vapautuvat.

Här dansar polisen Erik loss på Pride – klippet gör nu succé över hela världen! Gilla Aftonbladet TV för fler klipp!

Publicerat av Aftonbladet Onsdag 3 augusti 2016