Suomi sai ensimmäisen avoimesti homoseksuaalin ammattikiekkoilijan, kun Janne Puhakka, 24, kertoi homoudestaan sunnuntaina. Puhakka ei tosin enää pelaa.

Sopivasti SM-liigan ummehtunutta ilmapiiriä raikastamaan tuli uutinen Pride-teemaisesta ottelusta kahden SM-liigan joukkueen välillä. TPS kutsui Ilveksen Pride-otteluun. Se pelataan tulevana lauantaina 2. marraskuuta.

Pelaamisen tulee olla mahdollista kaikille, todetaan tiedotteessa Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalon suulla:

– Niin pelaamisen kuin seuraamisen tulee olla avointa kaikille riippumatta henkilön seksuaalisesta suuntautumisesta, iästä, sukupuolesta, uskonnosta, alkuperästä tai poliittisesta suuntautumisesta.

Lauantain ottelussa peliasuissa nähdään sateenkaaren värejä. Pride-ottelu käydään nyt toisen kerran. TPS aloitti perinteen viime kaudella.

– TPS:lle yhdenvertaisuus edustaa yhtä arvopohjamme kivijaloista, kertoo HC TPS:n liiketoimintajohtaja Heidi Aho

Jääkiekkomaajoukkueen eli Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo Helsingin Sanomissa, että maajoukkuessa ei ole merkitystä sillä, onko pelaaja homo.

– Mitä tunnen omia pelaajiani. On vaikea kuvitella, että he eivät hyväksyisi, jos jollain on suuntautuminen samaan sukupuoleen, Jalonen sanoo.

Valtavan rohkea teko se olisi. Leijonan teko. Jäämme odottamaan. Jos parikin aktiivista ammattikiekkoilijaa tulisi kaapista, se muuttaisi todennäköisesti lätkän ilmapiiriä pysyvästi.