– Rakastan edelleen moottoripyörääni ja hevosiani. Olen huomannut, että tykkään paljon kokkaamisesta ja pidän aidosti ihmisten tapaamisesta. Aiemmin vihasin sitä ihmistä, joka olin, enkä ymmärtänyt miksi. Minulta vei 49 vuotta ymmärtää asia, sanoo Dianne Roberts, transtaustainen nainen New Mexicosta Yhdysvalloista, joka nyt syyttää työnantajaansa ahdistelusta ja kiusaamisesta.

Diane aloitti työskentelyn teknikkoka ABF Freightilla 2013. Häntä arvostettiin työpaikallaan.

– Minä olin se, jolta kaikki tulivat kysymään neuvoa, koska minulla oli ylivoimaisesti eniten kokemusta.

Sitten 2015 hän kertoi työnantajalleen olevansa trans. Keskusteltuaan esimiehensä ja henkilöstöosaston kanssa hän oli siinä käsityksessä, että kaikki tehtäisiin, jotta siirtymä sujuisi mahdollisimman sujuvasti, mutta hän sai pian pettyä.

– Alakerran wc muunnettiin naisten wc:ksi, joka myös voisi toimia minun pukuhuoneenani. Mutta se oli edelleen kaikkien käytössä. Olin tuonut sinne joitakin omia tarvikkeita, jotta järjestely olisi toiminut vähän paremmin. Mutta kuukauden jälkeen minua vaadittiin poistamaan ne kaikki. En saanut pitää edes ilmanraikastinta.

Dianan wc/pukuhuoneen ovenkahva sotkettiin moottoriöljyllä, valaisimen katkaisijaan laitettiin liimaa niin, että valoa ei tullut ja wc:n oveen maalattiin penis.

– Meillä ei ollut henkilökohtaisia työtiloja, vaan se valittiin, mikä oli vapaana. Mutta aina kun tulin paikalle työkalupakkini kanssa, työtoverit siirtyivät toiselle puolelle verstasta. He kohtelivat minua kuin spitaalista.

Helvetti jatkui kunnes Diane sai potkut siksi, että on trans. Nyt hän on haastanut entisen työnantajansa oikeuteen American Civil Liberties Union järjestön avulla.

Katso Dianen tarina alla olevalta videolta.