Fitbitin luoma hyvinvointi-indeksi pistää kaupungit järjestykseen 15 tekijän perusteella. Näitä ovat sukupuolten tasa-arvo, turvallisuus ja lhbtq-myönteisyys.

Paras paikka maailmassa on Islannin pääkaupunki Reykjavik, joka sai täydet pisteet 10/10. Perusteluina on täysin toteutunut tasa-arvo ja vahva edustus parlamentissa ja mediassa. Islanti onkin ensimmäinen maa maailmassa, jossa oli avoimesti homoseksuaali valtion päämies.

Toiseksi ja kolmanneksi parhaat kaupungit ovat molemmat samassa valtiossa. Hollannin Amsterdam ja Rotterdam tunnetaankin monipuolisesta lhbtq-tarjonnastaan. Ensi vuonna siellä on myös euroviisut, jotka maalle voitti biseksuaali Duncan Laurence.

Ehkä hieman yllättäen pitkään homomekkoina pidettyjä suurkaupunkeja ei listalla heti tule vastaan.

Sijat 4-6 menevät Kanadaan. Montreal, Toronto ja Vancouver ovat parempia lhbtq-ihmisille kuin listan seitsemäntenä tuleva Norjan pääkaupunki Oslo.

Irlannin pääkaupunki Dublin on sijalla 8. Ja kymmenen kärjen viimeiset sijat 9. ja 10. menevät Belgiaan, missä Bryssel ja Gent päihittävät paitsi meidän Helsingin, myös Tukholman, Lontoon, Berliinin, Madridin ja muut.

Helsinki pärjää kuitenkin melko hyvin. Heti sijalta 11. alkaa Espanjan suora. Barcelona, Madrid, Sevilla ja Valencia vievät sijat 11.-14.

Sija 15. on Pohjoismassa, Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina. Ja sijalla 16. onkin Helsinki, jonka perässä tulee heti Tukholma.

Los Angeles 21., New York 22. ja San Francisco sijalla 23. Lontoo on vasta sijalla 33.

Listan mukaan pahimmat kaupungit ovat Jakarta Indonesiassa ja Moskova. Niiden jälkeen ikävimmät kaupungit ovat Kiinassa.