AlfaTV on arvokonservatiivinen tv-kanava. Sen Kansan kesken ohjelmaa veti Heidi Pakarinen. Lokakuun alussa ohjelmassa keskusteltiin kauneusleikkauksista. Yhtenä vieraana oli transmalli Elena Vikström.

Kun juontaja Pakarinen oli maininnut Vikströmin transsukupuolisuuden yhtenä syynä tämän kauneusleikkauksiin reagoi kanavan johto välittömästi ja väkevästi. Pakarinen kutsuttiin kesken ohjelman puhutteluun missä toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja kielsivät enää mainitsemasta transsukupuolisuudesta. Jos Pakarinen ei tottelisi kanavan johdon käskyä, lähetys katkaistaisiin.

Pakarinen kertoi tapahtumista julkisessa Facebook-päivityksessään eilen ja se on uutisoitu useimmissa medioissa.

❤️ Hyvät Ystävät, minulla on teille ilmoitettavaa, kerrottavaa.Olen reilun kuukauden ajan pohtinut paljon ja vakavasti…

Publicerat av Heidi Pakarinen – Tangokuningatar 2013 Måndag 11 november 2019

Kanavan normaalista käytännöstä poiketen ohjelmaa ei uusittaisi eikä se olisi katsottavissa verkossakaan.

Tapahtumien seurauksena Pakarinen erosi AlfaTV:ltä.

Elena Vikström

Vikström on ollut kanavan toiminnasta järkyttynyt. Hän kertoi asiasta julkisessa Facebook-päivityksessään eilen.

– Tämä tapahtuma oli todella järkyttävä minulle, en ole ikinä elämässäni kokenut yhtä räikeää syrjintää. Henkisesti todella rankka kokemus oli tämä vierailu ja koin tulleeni henkisesti pahoinpidellyksi.

AlfaTV on puolustellut toimintaansa. Toimitusjohtaja Hannu Haukka kertoi NYT:n mukaan ongelmana olleen, että transsukupuolisuutta ja sukupuolenkorjausleikkauksia käsiteltiin ohjelmassa liian kevyessä kontekstissa ja, että kanava on kaavaillut erillistä keskustelua, jossa puhuttasiin transsukupuolisuudesta erikseen.