Schwarzkopfin elokuussa jakeluun tulleessa Essential Looks -trendioppaassa on moka, joka ei naurata. Siinä kirjoitetaan, että seksuaalisuuden ja sukupuolen voi valita.

”Usein sanotaan ”että et voi valita perhettäsi”, mutta tänä päivänä voit valita kaiken. Seksuaalisuuden, sukupuolen, mahdollisuuden.”

Schwarzkopfia edustavan Henkelin viestinnästä kerrottiin QX:lle, että kyseessä on heidän tekemänsä käännösvirhe.

– Teksti pohjautuu englanninkieliseen alkuperäistekstiin, jonka olemme kääntäneet. Käännös on selvästi virheellinen, toteaa Päivi Korelin Henkelin markkinoinnista ja lupaa, että kyseistä tekstiä ei jatkossa käytetä.

Alkuperäinen teksti kulkee näin:

“We used to say “you can’t choose your family”, but nowadays we really can. And, like your chosen family of friends, lovers, mentors and collaborators that make life happy, colour gives you the power to transform – any way you want to.”

Jostain syystä käännökseen on siis ilmestynyt seksuaalisuus ja sukupuoli, joista alkuperäisessä tekstissä ei mainita mitään.

Korelin pahoittelee virhettä syvästi.

– Tarkoituksemme ei missään nimessä ollut väheksyä seksuaalisuuden tai sukupuolen kehittymiseen liittyviä asioita. Yhdenvertaisuus on meille yrityksenä ja minulle henkilökohtaisesti erittäin tärkeä asia, ja tämä on meille tärkeä opetus. Jatkossa tulemme käymään käännöstekstit huolellisemmin läpi, jotta tällaisia virheitä ei enää pääse tapahtumaan.