YouTube joutui voimakaan kritiikin kohteeksi kesäkuussa, kun se katsoi, että äärioikeiston maalittama toimittaja ei ollut vihapuheen kohteena. 3,8 miljoonan tilaajan tubettaja Steven Crowder kutsui Voxin toimittaja Carlos Mazaa lievimillään mm. pikku homoksi ja meksikolaiseksi homoksi. Tämä oli siis YouTuben julkaiseman kannanoton mukaan ok.

Nyt puoli vuotta myöhemmin on YouTuben varatoimitusjohtaja Matt Halprin julkaissut lausunnon, jossa hän kertoo yhtiön päivittävän käytäntöjään. Siinä sanotaan näin:

”Emme tulee enää sallimaan sisältöjä, jotka pahantahtoisesti loukkaavat jotakuta hänen rotunsa, sukupuolisen ilmaisun tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Tämä koskee kaikkia yksityisistä henkilöistä sisällön luojiin ja julkisiin viranomaisiin.”

Ne, jotka eivät uutta käytäntöä noudata ja rikkovat sitä toistuvasti, menettävät mahdollisuutensa ansaista rahaa YouTuben kautta ja voivat jopa menettää tilinsä.

Maza ei usko muutokseen, vaan pitää sitä tyhjänä lupauksena. Hän ei myöskään pidä taloudellista uhkaa todellisena, sillä Crowderin kaltaiset henkilöt saavat rahansa muuta kautta.

Aiheesta kirjoitti mm. Pink News.