Menestyskirjailija J K Rowling kannusti Twitterissä Maya Forstateria, jonka työsuhderiitaa käsiteltiin oikeudessa. Forstater twiittasi muun muassa syyskuussa 2018, että ”miehet eivät voi muuttua naisiksi”. Forstaterin mukaan määräakaisuuttaan ei jatkettu twiitin takia. Hän yritti tehdä asiastaan ”feministisen koetapauksen” ja haastoi työnantajansa oikeuteen työpaikkasyrjinnästä, mutta tuomareihin se ei uponnut. Tulos oli monien lhbtq-aktivistienkin mieleen.

Mutta Rowling oli toista mieltä ja kertoi sen Twitterissä näin:

Oleellinen on viimeinen virke: ”Mutta pakota naiset pois työstään siksi, että he väittävät sukupuolen olevan todellinen?” Twiitin tunnisteeksi Rowling lisäsi vielä #IStandWithMaya.

Tuomareiden mielestä ”sukupuolikriittiset” näkemykset eivät sovi demokraattiseen yhteiskuntaan. Tätä termiä käytetään usein puolustamaan trans-vastaista radikaalia feminismiä.

Rowling on aiemmin seurannut Twitterissä ”ylpeää transfobia” ja tykännyt joukosta twiittejä, joissa kutsuttiin transnaisia ”miehiksi mekoissa”. 2018 Rowlingin edustajat kertoivat Pink Newsille, että kyseessä oli keski-ikäisen kömmähdys.

Harry Potter fanit ovat järkyttyneet ja syyttävät Twitterissä kirjailijan olevan TERF (trans-vastainen radikaali feministi).

 

 

Mikä ihmeen TERF?

TERFit eivät pidä transnaisia naisina. He väittävät suojelevansa naisia vastustamalla transsukupuolisia. He katsovat transnaisten oleva uhka, koska he pyrkivät valloittamaan naisten tilat, kuten pesuhuoneet ja yrittävät houkutella lesboja seksiin kanssaan. Transmiesten taas katsotaan yrittävän paeta naisten kokemaa naisvihaa muuttumalla miehiksi, kiteyttää Cosmopolitan.