Brittiläisen South Yorkshiren palo- ja pelastuslaitos julkaisi viime vuonna kesäkuussa Facebookissa sateenkaarilipun osoittaakseen tukeaan Prideille. Sen jälkeen laitokselle alkoi tulla homofobisia kommentteja, joissa tekoa kritisoitiin rankasti. Trollit kävivät kierroksilla.

Nyt laitos on julkaissut videon, jossa laitoksen saamat vihamieliset kommentit on kierrätetty rakentavasti homofobiaa vastaan. Videon ydinviesti on ”Tulipalot eivät syrji ketään, emme mekään”. Videossa laitoksen saamat homofbiset kommentit näytetään tekstityksenä henkilökunnan jäsenten raflaavienkin kuvien päällä.

Palopäällikkö Alex Johnson kertoo BBC:lle, että he ovat varautuneet siihen, että video saa ristiriitaisen vastaanoton.Hän kertoo, että osa laitoksen viime vuonna saamista kommenteista oli kamalia eikä niitä voi mitenkään hyväksyä. Hän kertoo, että video on julkaistu LHBTQ+ historiakuukauden kunniaksi.

– Julkaisimme videon kahdesta syystä – ensinnäkin halusimme tukea LHBTQ+ historiakuukautta ja kertoa henkilökunnallemme ja yhteisöillemme, että olemme ylpeitä heistä ja palvellessamme heitä noista kommenteista huolimatta.

– Toiseksi halusimme osoittaa, että olemme aidosti inklusiivinen organisaatio, joka arvostaa koko henkilökuntaansa oli heidä LHBTQ+ statuksensa mikä tahansa.

Laitokselta kerrotaan, että osa kommenteista oli liian loukkaavia, eikä niitä voitu käyttää videolla.