Tunteikkaassa päivityksessään Reinertin sosiaaliseen mediaan kertoo aviomies Tom Reinert äkillisestä kuolemantapauksesta.

– Olen murtunut. Kuten monet teistä nyt tietävät, mieheni Sean menehtyi viime yönä. Yritän yhä ymmärtää tuon yön tapahtumia. Tullessani kotiin töistä perjantai-iltana lösyin Seanin tajuttomana lattialta.

Hän kertoo myös, että yritti elvyttää miestään ilman menestystä. He olivat molemmat olleet vuosittaisessa terveystarkastuksessa vain pari viikko aikaisemmin ja Seanin terveys oli todettu hyväksi.

Sean oli toivonut, että hänen kuolemansa jälkeen hänen elimensä luovutettaisiin niitä tarvitseville. Mutta tämä toive ei toteutunut, koska Sean oli seksuaalisesti aktiivinen.

Kuolemantapauksen jälkeen sairaalan elintenluovutusohjelmasta otettiin yhteyttä Tomiin, koska Sean oli merkitty heidän elintenluovutusrekisteriinsä luovuttajana. Tom sai vastata useisiin kysymyksiin koskien miehensä elämään ja terveyttä. Kysymykseen, oliko aviomies seksuaalisesti aktiivinen homoseksuaali Tom vastasi kyllä ja se ratkaisi kaiken.

–  Sean ei ollut hiv-positiivinen eikä hänellä ollut mitään sukupuolitauteja. Mutta koska hän oli homoseksuaali mies, joka eli USA:ssa 2020, hänen viimeinen toiveensa saada elimillään pelastaa jonkun toisen henki hylättiin. Valtio antaa elintensiirota odottavien ennemmin kuolla jonoon kuin antaa heille Seanin elimiä. Seanin aviomiehenä tämä saa minut voimaan pahoin ja olen todella vihainen, kirjoittaa Tom Reinert.

Suomessa miesten välinen seksi ei ole kategorisesti este elintenluovutukselle, kerrotaan HUS:n elinsiirtotoimistosta QX:lle (Toim. huom.). HUS tekee kaikki kiinteiden elinten siirrot Suomessa.