Puolalainen asianajaja Bartłomiej Ciążyński haastoi abortinvastaisen järjestön Fundacja Pron, koska se oli loukannut erästä homoseksuaalia asiakasta homofobisella kampanjallaan ”Pysäyttäkää pedofilia”, kirjoittaa irlantilainen Gay Community News.

Osa kampanjaa oli ympäriinsä kulkeva auto, jossa oli teksti ”homoseksuaalit ahdistelevat lapsia 20 kertaa muita yleisemmin”. Julisteissa oli myös sateenkaari, jonka yli oli vedetty punainen ruksi. Asianajaja julkaisi tuomion Facebook-sivullaan.

Nie zawsze się wygrywa. Ważne, żeby walczyć z przekonaniem i do końca. Sąd Okręgowy we Wrocławiu oddalił mój pozew…

Publicerat av Bartek Ciazynski Tisdag 18 februari 2020

Wroclawin tuomioistuin ratkaisi asian kuitenkin järjestön eduksi. Osittain, koska Ciążyńskin asiakasta ei ollut henkilökohtaisesti nimetty, eikä häntä ole sen takia voitu loukatakaan. Mutta tuomioistuin katsoi myös, että kampanja oli ”informatiivinen” ja ”sivistävä”. Ciążyński on ilmoittanut, että hän aikoo valittaa päätöksestä.

Puolassa ei pidetä hyökkäyksiä lhbtq-henkilöitä vastaan viharikoksena ja Rainbow Europen mukaan maa on toiseksi huonoin lhbtq-oikeuksien toteuttamisessa EU-alueella, heti Latvian jälkeen. Time Magazinen mukaan homoviha on Puolassa kasvanut merkittävästi sen jälkeen, kun kansalliskonservatiivinen Laki ja oikeus -puolue (PiS) sai vallan.