Yhdysvalloissa yliopistojen välisessä koripallo-ottelussa tapahtunut pelaajaan kohdistettu homofobinen pilkka on herättänyt suurta paheksuntaa.

Viime lauantaina pelatiin koripallo-ottelu Monmouth Universityn ja katolisen Siena Collegen välillä. Ottelun aikana Monmouthin opiskelijat ottivat esiin vihamieliset kyltit ja ja esittelivät Siena Saintsin pelaajan Grindr-profiilin kuvia, kertoo Queerty.

Vain kaksi päivää aiemmin Monmouth Universityn koripallojoukkue oli pitänyt Pride-ottelun edistääkseen suvaitsevaisuutta ja moninaisuutta yliopistokoripallossa.

Tieto tapahtuneesta saavutti Monmouthin rehtorin Patrick F. Leahyn seuraavana päivänä ja hän otti asiaan kantaa Twitterissä:

”Aiemmin tänään sain tietooni useiden opiskelijoidemme äärimmäisen loukkaavasta käyttäytymisestä vastustajaa vastaan viime illan miesten koripallo-ottelussa. Voitte olla varmoja siitä, että kokoamme tarkasti kaikki tiedot tapahtuneesta ja olemme yhteydessä suoraan asian osallisiin.

Rehtorin twiitin vastauksissa on vaadittu kiusaamiseen osallistuneiden opiskelijoiden erottamista välittömästi. Vielä oppilaitos ei ole ilmoittanut, mihin kurinpitotoimiin se on päättänyt ryhtyä.