Bernie Sanders ja Elizabeth Warren ja 15 muuta senaattoria kehottavat Trumpin hallintoa sallimaan verenluovutuksen homo- ja bi- miehille koronaepidemian takia.

Kaikkiaan 17 senaattoria on kirjeessä Yhdysvaltojen lääkeviranomaiselle FDA:lle pyytänyt sitä muuttamaan säännöksiään verenluovutusta koskien, jotta COVID-19 panepidemian tuomasta  verensiirtojen tarpeesta selvittäisiin, kertoo muiden muassa Pink News.

USA:ssa voimassa olevien säännösten mukaan homoseksiä harrastavan henkilön tulee pidättäytyä miesten välisestä seksistä 12 kuukauden ajan ennen kuin hän voi luovuttaa verta. Käytäntö on sama useimmissa muissa maissa, myös Suomessa, tosin sitä ollaan meillä lieventämässä Tanskan malliin, mikä on ollut trendi maailmalla yleisemminkin viimeisen parin vuoden aikana.

Vetoomuksen allekirjoittaneet senaattorit toteavat, että Yhdysvaltojen hallinnon on ryhdyttävä kaikkiin mahdollisiin toimiin varmistaakseen maan verivarannon riittävyyden tänä kriittisenä aikana.

”Meidän on siirryttävä pois antiikkisista ja leimaavista luovutuskäytännöistä tieteellisesti päteviin perusteisiin, jotka huomioivat yksilölliset riskit ja sallivat kaikki potentiaaliset terveet verenluovuttajat”, kirjeessä todetaan.

Senaattorit ilmaisevat huolensa verivarantojen riittävyydestä jämäkästi ja toteavat maan verivarannon kutistuneen merkittävästi terveiden luovuttajien vähentymisen vuoksi.