Nykyään Turkissa asuva transnainen paljastaa homoseksuaaleja miehiä, jotka Marokossa etsivät seuraa sosiaalisesta mediasta, kertoi perjantaina Insider.

Transnainen on houkutellut yli puoli miljoonaa seuraajansa jahtamaan homomiehiä

Naoufal Moussa, tai Sofia Talouni kuten hän itseään Intagram-profiilissaan kutsuu, on saanut noin 600 000 seuraajaansa lataamaan appseja, jotka näyttävät millä etäisyydellä mies, jonka kanssa he chattaavat on ja sitten Facebook-ryhmän kautta julkaisemaan miesten appseissa heille lähettämät kuvat outatakseen heidät.

Marokossa kansalaiset suhtautuvat homoseksuaalisuuteen kielteisesti ja homoseksuaalisuus on maassa myös rangaistavaa.

Instagramtilillään Moussa opastaa homojahtiin: ”Nämä appsit näyttävät ketkä ovat lähelläsi. Sata metriä tai 200 metriä, jopa metrin tarkkuudella, siinä aivan vieressäsi olohuoneessasi. Koska kaikki ovat kotona, se voi näyttää miehesi, joka on juuri kanssasi makuuhuoneessa, se voi näyttää poikasi, joka on kylpyhuoneessa.”

Moussan Instagramtili on suljettu sen jälkeen kun aktivisti Adam Eli raportoi hänen vihakampanjastaan. Myös Facebooksivu, jolla outtaukset tehtiin on suljettu. Mutta Moussa on avannut uuden tilin jatkaakseen kampanjansa. Insiderin mukaan useat muutkin ovat aloittaneet Facebookryhmiä, joissa jatketaan homoseksuaaleiksi väitettyjen miesten kuvien jakamista eteenpäin.

Ennen kuin Moussan tilin sulkemista hänen tekemänsä video ladattiin talteen ja Insiderin toimittajat ja Adam Eli käänsivät sen. Viestissään Moussa lupaa, että hän ei koskaan tule lopettamaan homoseksuaalien jahtia ja väittää, että homoseksuaalisuus on vastoin islamia. Alla on video jaettuna toisella Instagramtilillä todisteena vihakampanjan toteuttamisesta.

Insider on tavoittanut useita homoseksuaaleja marokkolaisia, jotka ovat nopeasti poistaneet kuvansa tai lopettaneet profiilinsa gayappseissa. ”Tilanne on todella vaarallinen juuri nyt”, kertoo eräs miehistä Insiderille ja kertoo, että perheet ovat pandemian aikana heittäneet homoseksuaaleja perheenjäseniä kodeistaan kadulle.

Marokon feministinen ja lhbtq-järjestö Nassawiyat kirjoittaa ”Olemme erikoisessa tilanteessa, kun queeri henkilö, joka yhtäältä on osa yhteisöämme ajaa muita suureen vaaraan”.

Marokolaiset homomiehet pelkäävät henkensä edestä

Nuori 19-vuotias mies kertoo Insiderille, että hänen kuvansa kiertävät Facebookin viharyhmissä, mutta että hän ei tiedä onko hänen perheensä saanut tietää jotain: ”En ole vain peloissani. Olen aivan varma, että minut tullaan heittämään suoraan kadulle. Tai pahempaa, pahoinpidellään.”

Toinen, 20-vuotias mies, kertoo Insiderille, että kyseessä on noitavaino. Hänenkin kuviaan kiertää Moussan masinoimissa Facebookin viharyhmissä ja hän elää jatkuvassa pelossa siitä, ”mitä tapahtuu, kun perhe näkee kuvat”. Hän suunnittelee nyt, miten saisi ”suojeltuaan itseään valheilta” pelastaakseen itsensä.

Toinen julkaisu, Le Desk, vahvistaa, että vihakampanja on johtanut yhteen itsemurhaan. Nuori mies, 21 vuotta, riisti hengen itseltään pääkaupunki Rabatissa 17. huhtikuuta, koska hänet oli outattu. Mies elää Pariisissa, mutta oli käymässä Marokossa perheensä luona, kun Moussa aloitti vihakampanjansa.

PlanetRomeo ja Grinder, joilla on paljon käyttäjiä Marokossa kertovat, että ovat ryhtyneet toimenpiteisiin varoittaakseen marokkolaisia käyttäjiään.

Homo- ja bimiehiä on jahdattu myös Venäjällä ja Egyptissä

Vastaavaa homojen jahtaamista on tapahtunut myös Venäjällä, Lähi-Idässä ja Egyptissä, missä homomiesten yhteisöön on soluttauduttu tarkoituksena paljastaa homo- ja biseksuaaleja miehiä ja sitten uhkailla ja pahoinpidellä heitä.

Koskaan aikaisemmin ei ole tullut esiin, että transhenkilö toimii outtaajana ja uskonnon nimiin kehottaa jahtaamaan homoja.