Oireeton 29-vuotias mies, joka sittemmin sai COVID-19 diagnoosin, kävi viidessä homobaarissa Seulin bilealueella Itaewonissa ollessaan vielä tietämätön kantamastaan koronatartunnasta, kertoo Advocate.com.

Etelä-Korean hallituksen mukaan mies altisti vähintään 1500 ihmistä virukselle, joista 14 on vahvistettu saaneen tartunnan – mukaan lukien miehen mukana ollut ystävä. Tartunnan saaneiden määrän odotetaan kuitenkin nousevan.

Gayklubi KING Seoulissa on määrätty suljettavaksi.

Ennen tapausta ei maassa ollut havaittu uusia tartuntoja neljään päivään. Tapahtumaa lisäsikin pelkoja uuden korona-aallon leviämisestä. Tapaus nostatti myös homovastaista puhetta. Korealaiset viranomaiset erityisesti korostivat, että tartunnat ovat peräisin  juuri homobaareista ja paikalliset lhbtq-järjestöt katsovatkin, että tarkoituksena on kaataa syy lhbtq-yhteisölle. Vaarana on nyt, että homoviha Etelä-Koreassa lisääntyy. Homoseksuaalisuus on maassa laillista, mutta lhbtq-henkilöiden syrjintä on yleistä.

– Korealaisessa yhteiskunnassa homoseksuaalisuus on jo stigma ja media keskittyy nyt selvästi ”pahimpaan yhdistelmään” homoihin ja klubiskeneen, jotta lhbtq-henkilöistä saadaan vihan kohde, kommentoi asiaa Jay Kim, nuori homo Seulista, Reutersille.