Madridissa asuva espanjalainen lääkäri Francisco José Alvarado, 30, on Mr Gay World 2020, valinnan teki tänä vuonna poikkeuksellisesti kilpailuorganisaatio itse.

Mr Gay World piti valita tänä vuonna, kuten niin useasti aikaisemminkin, Etelä-Afrikassa pidettävässä kilpailussa, joka olisi ollut viime viikonloppuna. Kilpailu oli kuitenkin peruttava vallitsevan koronaepidemian vuoksi. Niinpä päätettiin, että viime vuoden kakkonen, Francisco José Alvarado, saa tittelin. Hän seuraa Filippiinien Janjep Carlosia, joka oli Mr Gay World 2019.

Lääkäri sai koronan jo maaliskuussa

Francisco José Alvarado sairastui koronaan jo maaliskuun puolessa välissä, mutta pystyi kolmen viikon karanteenin ja testauksen jälkeen jatkamaan työtään huhtikuussa.

Alvarado on aktiivinen Espanjan lhbtq-yhteisössä ja toimii muun muassa lhbtq-henkilöiden näkyvyyden lisäämiseksi työelämässä. Hän toivookin nyt uuden asemansa myötä pystyvänsä jatkamaan homofobian vastaista työtään niin Espanjassa kuin muuallakin maailmassa.

– Olen ylpeä tästä nimityksestä. On suuri vastuu edustaa Espanjaa lhbtq-lähettilään asemassa koko maailmalle ja siten kantaa oma pieni korteni kekoon, etenkin mitä tulee terveyttä koskeviin lhbtq-asiohin, Alvarado sanoo.

Mr Gay World 2020 kruunataan ensi vuonna samanaikaisesti uuden Mr Gay World 2021 kanssa.

Mr Gay World -nimettiin ensimmäisen kerran 2009. Tapahtuman taustalla ovat Eric Butter Australiasta, Dean Nelson Kanadasta ja  Tore Aasheim Norjasta. Kilpailu on alusta asti ollut mukana monissa kiistoissa alusta alkaen.