Vuosi sitten Ikean Krakovan myymälän työntekijä erotettiin hänen siteerattuaan yrityksen sisäisessä verkossa osia raamatusta, joissa viitataan homoseksuaaliteen. Erotettu työntekijä siteerasi Raamatun lauseita, joiden mukaa homoseksuaalien kohtalona on kuolema ja veri. Mies ei suostunut poistamanaan kommenttejaan ja siten hänet irtisanottiin.

Oikeusministerin mukaan yritykset pakottavat homoseksualien aktivistien arvoja

Nyt Ikea-pomoa uhkaavat sakot ja kaksi vuotta vankeutta. Puolan oikeusministeri, Zbigniew Ziobro, on sanonut, että kyseessä on esimerkkitapaus siitä, kuinka yritys käyttää ”laillista ja taloudellista väkivaltaa heitä kohtaan, jotka eivät jaa homoseksuaalien aktivistien arvoja”. Syyttäjäviranomaisen mukaan työntekijän oikeuksia on rikottu hänen uskonnonvapautensa perusteella.

Puolan hallituspuolue Laki ja oikeus on julistanut, että ”LHBTQ-ideologia” on ulkomailta tullut syöpä, joka rapauttaa katolisen maan perinteisiä arvoja.

Jos et jaa meidän arvojamme, tämä ei ole sinun työpaikkasi

Mutta Ingka groupista, joka vastaa Ikean myymälöiden pyörittämisestä,  on kommentoitu aikaisemmin selvästi:

– Jos et jaa meidän arvojamme, Ikea ei ole sinun työpaikkasi. Me puolustamme arvojamme emmekä tee niistä kompromisseja, sanoi Ingkan lehdistövastaava Annika Mohlin.