Hollanti seuraa Saksaa ja poistaa kansallisesta henkilökortista sukupuolimerkinnän. Tällä hetkellä on henkilö, joka ei identifioidu mieheksi eikä naiseksi, voinut merkitä sukupuolen kohdalle X.

Nyt Hollannissa halutaan yksinkertaistaa prosessia ja luopua sukupuolitiedosta kokonaan. Opetus-, kulttuuri- ja tiedeministeri Ingrid van Engelshoven, kertoo LGBTnation.comin mukaan, että sukupuolimerkinnästä henkilökorteissa luovutaan, koska aiheesta tehty tutkimus tukee sitä.

– Kansalaiset voivat muokata oman identiteettinsä ja jakaa sen täysin turvallisesti ja täysin vapaasti.

Hollannin lhbtqi-järjestö COC on iloinen päätöksestä.

Muutoksesta aiheutuu kustannuksia ja poliisia ja muita henkilökorttia kontrolloivia tahoja pitää kouluttaa, joten se totetuu aikaisintaan 2024.

Suomessa valtiovarainministeriön asettama työryhmä esitti huhtikuussa, että vuodesta 2027 alkaen Suomessa otettaisiin käyttöön uuden muotoinen henkilötunnus, josta ei enää kävisi ilmi henkilön ikä, syntymäaika, sukupuoli tai muuta henkilöön liittyvää tietoa.

Uudenmuotoinen henkilötunnus korvaisi tällä hetkellä käytössä olevat nykymalliset henkilötunnukset siirtymäajan jälkeen. (Toim. huom.)

Lue lisää: Henkilötunnusuudistus vaatii lisäselvityksiä

Lue lisää: Finanssiala: Henkilötunnusten uusimista ei pidä tehdä nyt